AZ Onder 16 in thriller langs Ajax

AZ Onder 16 in thriller langs Ajax

Gepubliceerd op 09 oktober 21, 16:56

AMSTERDAM- AZ Onder 16 is zaterdag in een heuse thriller langs Ajax gegaan. De ploeg van trainer Tim Roest poetste op Sportcomplex De Toekomst overtuigend een vroege achterstand weg en maakte in de laatste minuten de winnende treffer: 2-3. 

De Amsterdammers kwamen snel aan de leiding. Na een fout in de Alkmaarse opbouw kon Avery Appiah schieten. Zijn inzet werd geblokt, waarna de rebound van Kayden Wolff tot hoekschop werd verwerkt. Hieruit werd echter alsnog gescoord. Skye Vink kopte via de lat de 1-0 binnen. 

Balverlies
Twee minuten later leek AZ op gelijke hoogte te komen, maar de goal van werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 26e minuut was het wel raak. Na balverlies van Ajax stoomde AZ op naar het Amsterdamse doel en rondde Yoël van den Ban - op aangeven van Julian Oerip - af. 

Hard raak
Op slag van rust kwamen de Alkmaarders zelfs op voorsprong. Een voorzet van Gabriel Jongens belandde bij Van den Ban die van dichtbij hard raak schoot: 1-2. 

Diagonaal
Na rust waren er voor AZ kansen op de 1-3. Toch kwam Ajax na ruim twintig minuten weer op gelijke hoogte. Een afgeslagen hoekschop kwam bij Yasser El Aissati. Hij schoot de bal vervolgens diagonaal in het doel. 

Fraaie volley
Het laatste woord zou echter voor AZ zijn. Drie minuten voor tijd gaf Deacon van der Klaauw een voorzet, die bij Van den Ban kwam. De spits nam de bal uit de lucht op zijn wreef, completeerde zijn hattrick en besliste daarmee de derby. 

Roest: 'Maakten we ged gebruik van'
"Een zeer terechte overwinning", vertelde Roest. "Ajax had het lastig met onze druk en kon daardoor niet goed de vrije middenvelders vinden. Zelf kwamen we tot kansen door lopende mensen achter en tussen hun linies te krijgen. Daar maakten we goed gebruik van. We waren dominant en lieten op voetballend gebied goede dingen zien. We zijn de verdiende winnaar."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax - AZ Onder 16 2-3 (1-2)

Opstelling AZ: Jur Schipper; Elijah Dijkstra, Jesper Zwart, Rayan Atikallah, Nick Tuijn; Kasper Boogaard, Julian Oerip, Lev Lenssen; Gabriel Jongens (65. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban, Wassim Bouziane (80. Bodi Booker). 

Scoreverloop: 9. Vink 1-0, 26. Van den Ban 1-1, 40. Van den Ban 1-2, 65. El Aissati 2-2, 77. Van den Ban 2-3.

Wedstrijd

2
0118 Landelijk Onder 16 (najaar A-cat)
AFC Ajax - AZ
zaterdag 9 okt 2021, 15:00
Wedstrijd informatie
3