AZ Onder 16 klopt Excelsior

AZ Onder 16 klopt Excelsior

Gepubliceerd op 19 oktober 19, 14:24

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag een 3-0 zege op Excelsior geboekt. De ploeg van trainer Gijs Luirink had het niet makkelijk met de hoog geklasseerde Rotterdammers, maar maakte wel al voor rust het verschil.

Daniël Beukers zette AZ al vroeg op het spoor van de zege. De sterk spelende jeugdinternational schoot in de vierde minuut raak. Na een halfuur was hij aan de overzijde minstens zo belangrijk door een inzet van Ali Topcu.

Belangrijke slag
Vlak voor rust sloeg de thuisploeg een belangrijke slag. Eerst benutte Ro-Zangelo Daal een penalty, daarna tilde Tom Kerssens - die eerder al twee aardige kansen kreeg - de score met een knap schot vanaf de rand van het zestienmetergebied naar 3-0.

Scherp blijven
Ondanks de ruime achterstand gaf Excelsior de strijd niet op. De Alkmaarders moesten na rust dus scherp blijven en waren dat ook. Er waren wel enkele kansjes voor de bezoekers, terwijl Jayen Gerold en Kerssens mogelijkheden namens AZ kregen. Gescoord werd er echter niet meer.

Beukers: 'Direct veel energie'
"We begonnen heel goed aan de wedstrijd door er direct veel energie in te steken", zag Beukers, die zelf de score opende. "Daarna hadden we minder grip op Excelsior, want door hun spel was het zwaar om te belopen. Dat herpakten we uiteindelijk weer, waardoor we nog voor rust naar 3-0 counterden."

'Mooie uitslag'
"We wisten dat het nog niet gespeeld was", vervolgde Beukers. "Excelsior staat hoog op de ranglijst en we moesten dus doorgaan. Dat hebben we ook gedaan. Tot de laatste seconden hebben we gestreden en daardoor nul tegendoelpunten gekregen. We hadden misschien zelf wel vaker moeten scoren, maar 3-0 is een mooie uitslag."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - SBV Excelsior Onder 16 3-0 (3-0)

Opstelling AZ: Rome Jayden Owusu-Oduro; Daniël Beukers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Dave Kwakman, Aethan Yohannes (59. Ernest Poku), Job Kalisvaart; Ro-Zangelo Daal, Tom Kerssens, Jayen Gerold. 

Scoreverloop: 4. Beukers 1-0, 37. Daal 2-0 (pen.), 39. Kerssens 3-0.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

3
Landelijke Onder 16 competitie
AZ - Excelsior
zaterdag 19 okt 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
0