AZ Onder 16 klopt Sparta in oefenduel

AZ Onder 16 klopt Sparta in oefenduel

Gepubliceerd op 29 juni 19, 15:36

ZAANSTAD- Vier teams uit de AZ Jeugdopleiding namen het zaterdag op tegen Sparta Rotterdam. De AZ Jeugd-teams boekten wisselende resultaten tegen de Rotterdamse sparringspartner. Het waren voor deze ploegen de laatste wedstrijden voor de zomerstop, die duurt tot 5 augustus. 

AZ Onder 16 - Sparta Rotterdam 3-1
De Alkmaarders, onder leiding van trainer Gijs Luirink, sloegen in de tweede helft een gat met de bezoekers. Door twee treffers van Ernest Poku en een benutte strafschop van Lewis Schouten kwam AZ Onder 16 op een 3-0 voorsprong. Sparta deed in de slotfase nog iets terug en bepaalde de eindstand op 3-1.

AZ Onder 15 - Sparta Rotterdam 0-1
Op het AFAS Trainingscomplex kwam AZ Onder 15 na een half uur op een 0-1 achterstand. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren. De wedstrijd zou echter gewonnen worden door de Rotterdammers.

AZ Onder 14 - Sparta Rotterdam 3-5
AZ Onder 14 boog na 25 minuten een vroege achterstand om naar een voorsprong. Jasper Hartog zorgde voor de gelijkmaker, waarna Yoël van der Ban er uit een strafschop 2-1 van maakte. Hierna was het echter Sparta dat de lakens uitdeelde met een score van 2-5 als gevolg. Wassim Bouziane deed namens de ploeg van trainer Bram Berkhout nog wat terug, maar de Alkmaarders kwamen niet verder dan 3-5.   

AZ Onder 13 - Sparta Rotterdam 2-2
Het AZ Onder 13 van trainer Sander Veraart kwam via Hessel de Wit op voorsprong, maar zag de Rotterdamse bezoekers twee minuten later alweer langszij komen. De Alkmaarders namen hierna het initiatief met een vernieuwde voorsprong, met een tweede doelpunt van De Wit. De Alkmaarders leken de wedstrijd over de streep te trekken, maar in de slotfase sloeg Sparta opnieuw toe: 2-2.

Foto's: archief Herbert Dekkers