AZ Onder 16 te sterk voor Vitesse

Gepubliceerd op 29 september 18, 14:18
ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan het treffen met Vitesse. De ploeg van trainer Gijs Luirink won op het AFAS Trainingscomplex met 3-1 van de Arnhemmers. Een rode kaart voor Kian Fitz-Jim was een smet op de wedstrijd.

Het eerste doelgevaar kwam na ruim een kwartier spelen van de bezoekers, maar Jordy Altena kreeg zijn vrije schietkans niet tussen de palen. Aan de overzijde schoot Yusuf Barasi in de 21e minuut namens AZ wel raak. Aanvoerder Fedde de Jong verdubbelde deze voorsprong niet veel later toen hij uit een vrije trap Vitesse-goalie Edwin Danquah verschalkte.

Puntgaaf
De Arnhemmers kregen aan het begin van de tweede helft een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Gijs van Schouten had een antwoord op het schot van Espen van Ee. Twee minuten later was het opnieuw Barasi die zijn kans wel benutte. Myron van Brederode brak door op rechts en bediende Barasi met een puntgave voorzet: 3-0. Vitesse deed in de extra tijd nog wat terug via Mohammed Akharaz. AZ stond op dat moment al met een man minder door rood voor Fitz-Jim.

Luirink: 'In aanvallend opzicht initiatiefrijk en dynamisch'
"Ik vond het een terechte overwinning", concludeerde Luirink. "We maakten weer een aantal mooie goals en hebben daarnaast ook goede kansen gecreëerd. Met onze middenvelders zijn we in aanvallend opzicht initiatiefrijk en dynamisch geweest. De intensiteit van het vrijlopen was alleen niet altijd hoog genoeg, waardoor we niet nog vaker in de as vooruit konden spelen. Na de rode kaart hebben we de ruimtes op onze eigen helft vrij goed klein gehouden. Het is alleen jammer dat we ons harde werken niet belonen met de nul."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - Vitesse Onder 16 3-1 (2-0)

Opstelling AZ:
Gijs van Schouten; Loek Postma, Finn Stam, Rio Hillen, Jurre van Aken; Kian Fitz-Jim, Nick Twisk, Fedde de Jong; Yusuf Barasi (60. Levi de Wilde), Myron van Brederode (60. Abdu Kader Touré), Nick Koster.

Scoreverloop: 21. Barasi 1-0, 29. De Jong 2-0, 51. Barasi 3-0, 80+2. Akharaz 3-1.

Rode kaart: 63. Fitz-Jim.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch