AZ Onder 16 kroont zich tot voorjaarskampioen

AZ Onder 16 kroont zich tot voorjaarskampioen

Gepubliceerd op 21 mei 22, 13:43

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zich zaterdagmiddag op het AFAS Trainingscomplex tot voorjaarskampioen gekroond. Er werd met 3-2 gewonnen van FC Utrecht.

De eerste kansen van de wedstrijd waren er al in de eerste minuten via Yoel van den Ban en Jasper Hartog. Na een kwartier spelen was AZ opnieuw dichtbij via Wassim Bouziane, die voor het doel opdook maar zijn inzet over zag worden getikt. Uit de daaropvolgende corner werd een doelpunt van Van den Ban afgevlagd voor buitenspel.

Openingsgoal
Bouziane kwam voor de rust vaker voor het doel. Nadat zijn één op één doelpoging in de 23ste minuut nog gekeerd werd, was het twee minuten later wel raak. Bouziane ontving de bal, zag de keeper uitkomen en werkte door de lucht de openingsgoal binnen.

Goede reddingen Schipper
In de eerste helft waren er ook kansen voor Hartog, Kees Smit en Julian Oerip. Utrecht deed tot aan de 39ste minuut twee keer iets terug, maar AZ-doelman Jur Schipper had in beide gevallen goede reddingen in huis. Toen de bal op de stip belandde, zat hij nog wel in de goede hoek, maar kwam Utrecht vlak voor de rust op 1-1.

Uit de startblokken
In de tweede helft schoot AZ uit de startblokken. Kasper Boogaard schoot nog geen minuut onderweg de 2-1 binnen vanaf randje zestien. In het vervolg van de wedstrijd bleef AZ kansen houden, met onder meer twee ballen op de paal van Hartog. Aan de andere kant van het veld stond Schipper opnieuw zijn mannetje. Hij redde drie keer op afstandsschoten van Utrecht.

In het slot
In de 71ste minuut was het Oerip die de wedstrijd ogenschijnlijk in het slot gooide. Hij schoot de 3-1 binnen. De aansluitingstreffer van Utrecht in de laatste minuut van de wedstrijd kwam te laat om het nog spannend te maken. Gelijk na de aftrap werd er afgefloten.

‘Alles waar AZ voor staat in deze groep’
“We zijn vanaf minuut één de bovenliggende ploeg geweest”, blikt Roest terug. “We hebben het spel gemaakt en dat leverde ons veel kansen op. Dat we voorjaarskampioen zijn geworden, is een echte teamprestatie. Het is een fantastische groep. Ook de jongens die er nu niet zijn, die bij Onder 15 of Onder 17 meedoen, hebben hier een aandeel in. Dat leidt tot mooie dingen. Als je naar intensiteit, dynamisch spel en het werken voor elkaar kijkt, denk ik dat alles waar AZ voor staat in deze groep zit.”

‘On tot he next’
Het kampioenschap wakkert alleen nog maar meer ambitie aan. “We willen nu on to the next”, zegt Roest. “Eerst het landskampioenschap tegen PSV, daarna willen we ook de finale van de beker nog halen en winnen. Dan kan het een supermooi seizoen voor ons worden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - FC Utrecht 3-2 (1-1)

Opstelling AZ: Jur Schipper; Jesper Zwart, Rayan Atikallah, Jeen Haanstra, Nick Tuijn; Kasper Boogaard, Julian Oerip, Kees Smit; Jasper Hartog, Yoël van den Ban (79. Deacon van der Klaauw), Wassim Bouziane (70. Gabriel Jongens)

Scoreverloop: 25. Bouziane 1-0, 39. Utrecht 1-1 (penalty), 41. Boogaard 2-1, 71. Oerip 3-1, 80. Utrecht 3-2

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Wedstrijd

3
0119 Landelijk Onder 16 (voorjaar A-cat)
AZ - FC Utrecht
zaterdag 21 mei 2022, 12:30
Wedstrijd informatie
2