AZ Onder 16 lijdt eerste nederlaag

Gepubliceerd op 24 november 18, 16:42

ARNHEM- AZ Onder 16 is zijn ongeslagen status kwijt. De ploeg van trainer Gijs Luirink verloor op Papendal met 2-1 van Vitesse. Na tien overwinningen en een gelijkspel is dit de eerste nederlaag voor de koploper.

De Alkmaarders hadden het moeilijk met Vitesse. De thuisploeg zette fel druk, waardoor het voor AZ lastig werd om tot een goede opbouw te komen. Hoewel AZ weinig weggaf waren het toch de Arnhemmers die ruim tien minuten voor rust op voorsprong kwamen.

Anticiperen op voorzet
Ook in de tweede helft bleef het voor AZ lastig om kansen te creëren. Vitesse was na ruim een uur spelen wel opnieuw succesvol door er aan de overzijde 2-0 van te maken. De bezoekers namen in de slotfase meer risico's en brachten de spanning via Jaden Montnor weer terug. De spits anticipeerde goed op een voorzet van Myron van Brederode door bij de tweede paal binnen te koppen. Meer zat er voor AZ echter niet in, waardoor de pot met 2-1 verloren ging.

Luirink: 'Realitycheck voor ons'
"Het ging bij ons heel moeizaam", was Luirink realistisch. "In aanvallend opzicht creëerden we heel weinig en dat was zelfs toen we in de slotfase wat opportunistischer gingen spelen. In alle haast verloren we onze kop, waardoor dit geen extra kansen opleverde. En dat terwijl het wel zou moeten. Wij zijn dit seizoen nog niet eerder in een situatie gekomen waarbij we in de laatste minuten een achterstand moeten goedmaken. Wat dat betreft is dit heel leerzaam en een goede realitycheck voor ons."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 16 - AZ Onder 16 2-1 (1-0)

Opstelling AZ: Daniel Deen; Jurre van Aken, Loek Postma, Finn Stam, Ersin Sigmaz; Damienus Reverson (70. Nigel Owusu), Nick Twisk, Fedde de Jong; Levi de Wilde (22. Abdu Kader Touré), Jaden Montnor, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 32. Surul 1-0, 57. Surul 2-0, 79. Montnor 2-1.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Archiefbeeld: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch