AZ Onder 16 met ruime bekerzege naar halve finales

AZ Onder 16 met ruime bekerzege naar halve finales

Gepubliceerd op 14 mei 22, 14:09

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag met een ruime zege de halve finales van de KNVB Beker bereikt. Op het AFAS Trainingscomplex waren de Alkmaarders met 7-1 te sterk voor FC Den Bosch. 

De thuisploeg kwam in het eerste bedrijf al op een comfortabele voorsprong. In de achtste minuut was het Jasper Hartog die als eerste de trekker overhaalde. Hij schoot van randje zestien hard binnen. In de negentiende minuut kwam ook de 2-0 op naam van Hartog, toen hij een afvallende bal in één keer op de slof nam en de hoek vond. 

Grote teen
Hierna kreeg AZ nog een aantal kansen om de score verder op de schroeven. Zo werd een inzet van Julian Oerip gekeerd, kwam een lobje van Gabriel Jongens op het dak van het doel en schoot Wassim Bouziane na een goede actie voorlangs. Op slag van rust kwam alsnog de derde goal. Oerip kreeg zijn grote teen tegen een voorzet van Hartog en scoorde daarmee: 3-0. 

Hattrick
Kort na de pauze kwam de doelpuntenproductie weer op gang in de persoon van invaller Yoël van den Ban. De aanvaller tilde de score met drie goals naar 6-0. Eerst liep hij een voorzetten van Oerip en Hartog binnen, waarna hij zijn hattrick completeerde met een snoeiharde uithaal in de verre hoek. Nadat Den Bosch in de 69e minuut iets terugdeed bepaalde Deacon van der Klaauw de eindstand op 7-1. 

Van Zijtveld: 'Veel energie'
"Wij moesten het spel maken", vertelde Michael van Zijtveld, die de honneurs waarnam van Tim Roest. "En we waren in staat dat heel fatsoenlijk te doen. We stopten veel energie in de wedstrijd, zetten de tegenstander constant onder druk en speelden steeds toe naar nieuwe kansen. Het gevolg daarvan is dat we zeven goals maken en door zijn naar de halve finale. Daar verdienen de jongens een compliment voor."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - FC Den Bosch 7-1 (3-0)

Kwartfinale KNVB Beker

Opstelling AZ: Jur Schipper; Lev Lenssen, Rayan Atikallah (41. Jahlil Lioe-Anji), Jeen Haanstra, Kiani Inge; Kees Smit (75. Oerip), Julian Oerip (53. Elias Hazir), Kasper Boogaard (53. Rio Robbemond); Gabriel Jongens (41. Yoël van den Ban), Wassim Bouziane (66. Jongens), Jasper Hartog (53. Deacon van der Klaauw). 

Scoreverloop: 8. Hartog 1-0, 19. Hartog 2-0, 40+2. Oerip 3-0, 46. Van den Ban 4-0, 49. Van den Ban 5-0, 64. Van den Ban 6-0, 69. Petersen 6-1, 77. Van der Klaauw 7-1. 

Wedstrijd

7
B8240 Jeugdcup Onder 16 1/4 finales
AZ - FC Den Bosch
zaterdag 14 mei 2022, 12:30
Wedstrijd informatie
1