AZ Onder 16 na rust langs FC Utrecht

Gepubliceerd op 14 december 13, 14:20
ALKMAAR- AZ Onder 16 gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van Caspar Dekker was zaterdag op Sportcomplex 't Lood sterker dan FC Utrecht O16 en won met 3-1. Teun Bijleveld, Julian Nak en Robin Schouten produceerden de Alkmaarse treffers.

Onder 16 begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de Utrechters. Met snel positiespel werd keer op keer de aanval gezocht. In het beginfase van de wedstrijd zorgde slordigheid in de eindpass ervoor dat echt grote kansen voor de AZ-talenten uitbleven. De eerste grote kans van het duel was zelfs voor FC Utrecht, maar Maarten List greep uitstekend in.

Bijleveld
Kort na de uitstekende redding van de AZ-doelman nam Onder 16 terecht de voorsprong. Bijleveld, die de laatste weken in een uitstekende vorm verkeert, krulde een vrije trap prachtig in de bovenhoek. Het leek vervolgens een kwestie van tijd eer de Alkmaarders hun voorsprong zouden uitbreiden. Bijleveld zag een inzet via een Utrechts been op de lat verdwijnen. Ferdy Druijf schoot na een mooie aanval net naast.

1-1
Onder 16 hield zijn tegenstander daarmee in leven. FC Utrecht kwam zelfs helemaal terug in de wedstrijd toen zij tien minuten voor het rustsignaal met een rommelige goal op gelijke hoogte kwamen. De Alkmaarders restte de taak om in de tweede helft zich zelf alsnog de beloning voor het goede spel te geven.

Rood
Na de pauze zagen de toeschouwers in Alkmaar hetzelfde spelbeeld. Het sterke Onder 16 ging op zoek naar de aanval en FC Utrecht loerde op de snelle tegenaanval. Nadat Nak met een prachtige dropkick de 2-1 had aangetekend werd het bij vlagen grimmig op het veld. De Utrechters hadden veel overtredingen nodig om het aanvalspel van de AZ-talenten te stuitten. Nadat FC Utrecht in de slotfase met tien man kwam te staan, besliste Schouten op aangeven van Jeredy Hilterman het duel definitief.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - FC Utrecht O16 3-1 (1-1)

Opstelling AZ Onder 16:
Maarten List; Joeri Church, Stan de Boer, Samuel Brobbey (64. Jurich Carolina), Melle Springer; Julian Nak, Teun Koopmeiners, Teun Bijleveld (70. Calvin Stengs); Robin Schouten, Ferdy Druijf (70. Jeredy Hilterman), Cani Yilmaz (62. Mees Kaandorp).   

Scoreverloop: 19. Bijleveld 1-0, 32. 1-1, 47. Nak 2-1, 75. Schouten 3-1.