AZ Onder 16 naar bekerfinale

AZ Onder 16 naar bekerfinale

Gepubliceerd op 28 mei 22, 17:37

DEN HAAG- AZ Onder 16 heeft zich geplaatst voor de eindstrijd van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Tim Roest boekte in de halve finale een overtuigende 1-4 overwinning op ADO Den Haag. Daarmee is de voorjaarskampioen nog altijd in de race voor de dubbel. 

De Alkmaarders begonnen ijzersterk aan het bekerduel en namen na 24 seconden de leiding. AZ zette zijn tegenstander direct vanaf de aftrap onder druk en veroverde de bal. Yoël van den Ban drukte vervolgens af op aangeven van Kees Smit. 

Individuele actie
ADO moest opnieuw aftrappen, waarna eenzelfde situatie ontstond met een balverovering van AZ. De 0-2 liet echter nog even op zich wachten. Die viel wel in de vijfde minuut. Wassim Bouziane kwam met een individuele actie naar binnen en vond de lange hoek. 

Goal Smit
In de zeventiende minuut zorgde Smit voor een derde goal en daarmee had AZ zijn zaken goed op orde. Wel kreeg ook ADO nog een goede kans. De thuisploeg kwam één-op-één met Jur Schipper, maar schoot naast. 

Fysieke duels
Kort voor de pauze verslapte AZ wat, waardoor ADO beter in de wedstrijd kwam. Op het middenveld en in de defensie werden meer fysieke duels uitgevochten. De bezoekers hielden zich daarin goed staande, maar moesten wel in de 54e minuut een tegengoal incasseren. ADO kwam verder niet dichterbij, want in blessuretijd schoot Van den Ban vanaf de penaltystip de 1-4 tegen de touwen. 

Roest: 'Tweede finale'
"Vooral in de eerste helft lieten we zowel met als zonder bal goede dingen zien", vertelt Roest. "Rond de dertigste minuut werd het bij ons wat minder. We waren onrustiger en onzorgvuldig, terwijl ADO opportunistischer ging spelen. Onze verdedigers leverden goed werk, waardoor het bij 1-3 bleef en we het zelf uiteindelijk alsnog beslissen. Deze tweede helft was zeker niet onze beste, maar we bereiken uiteindelijk wel iets moois met een tweede finale aan het einde van het seizoen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag - AZ Onder 16 1-4 (0-3)

Halve finale KNVB Beker

Opstelling AZ: Jur Schipper; Lev Lenssen (Jesper Zwart), Jahlil Lioe-Anji, Jeen Haanstra, Nick Tuijn (52. Bodi Booker); Kasper Boogaard, Julian Oerip, Kees Smit (67. Elias Hazir); Jasper Hartog (82. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban (82. Gabriel Jongens), Wassim Bouziane (82. Kiani Inge)

Scoreverloop: 1. Van den Ban 0-1, 5. Bouziane 0-2, 17. Smit 0-3, 54. ADO 1-3, 80+1. Van den Ban 1-4 (pen.).