AZ Onder 16 naar halve finales Onder 17-beker

Gepubliceerd op 26 februari 20, 21:10

DEN HAAG- AZ Onder 16 is doorgedrongen tot de halve finales van het Onder 17-bekertoernooi. De ploeg van trainer Gijs Luirink overtuigde woensdag in de kwartfinales tegen ADO Den Haag Onder 17 en won met 0-4. 

Op Sportpark De Aftrap was het AZ dat het spel maakte en in de 24e minuut op voorsprong kwam. Ernest Poku werd bediend door Sem Dekkers en schoot fraai raak. Ook na de openingsgoal bleven de Alkmaarders de lijnen uitzetten en dit leverde kort na rust een tweede doelpunt op. 

Doordrukken
Bayron Strijdonck profiteerde van balverlies in de ADO-defensie en was van ruim achttien meter trefzeker. De ruimtes op het veld werden hierna aanzienlijk groter, wat AZ de gelegenheid gaf door te drukken met nog twee treffers. Daniël Beukers scoorde - na een combinatie met Strijdonck - de 0-3, waarna Poku het slotakkoord voor zijn rekening nam. 

Luirink: 'Nagenoeg perfecte avond'
"Het was bij tijd en wijle echt genieten", vertelde Luirink. "De jongens hebben geweldig samengewerkt, hadden fraaie individuele acties in huis en scoorden schitterende goals. Het was een nagenoeg perfecte avond, waar wij als staf alleen maar tevreden mee kunnen zijn."

'Zeker kans'
Luirink: "Het meespelen in dit toernooi is een geweldige uitdaging voor ons. We hebben met FC Volendam, VVV-Venlo en nu ADO al drie Onder 17-teams verslagen en ik denk dat we zeker kans hebben om de beker te winnen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag Onder 17 - AZ Onder 16 0-4 (0-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Daniël Beukers, Enoch Mastoras (75. Mardoché Hiddinga), Maxim Dekker, Sem Dekkers; Job Kalisvaart (68. Lewis Schouten), Tom Kerssens, Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal (75. Jayen Gerold), Ernest Poku, Bayron Strijdonck. 

Scoreverloop: 24. Poku 0-1, 51. Strijdonck 0-2, 73. Beukers 0-4, 75. Poku 0-4. 

Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

0
Kwartfinales Jeugdcup Onder 17
ADO Den Haag - AZ
woensdag 26 feb 2020, 19:00
Wedstrijd informatie
4