AZ Onder 16 onderuit tegen ADO

AZ Onder 16 onderuit tegen ADO

Gepubliceerd op 26 oktober 19, 14:12

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag punten verspeeld. De ploeg van trainer Gijs Luirink kon een 0-2 achterstand niet ongedaan maken en verloor op het AFAS Trainingscomplex van ADO Den Haag: 1-2.

De bezoekers namen al vroeg de leiding door een rake uithaal van Jeroen Haars. De thuisploeg zocht naar de gelijkmaker en was via Ernest Poku dichtbij. De AZ-spits kwam vlak voor rust vrij voor doel, maar stuitte in de korte hoek op keeper Guus Dicke. 

Op de paal
Kort na de onderbreking verdubbelde ADO de marge, wederom via Haars. Poku bracht AZ terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer, waarna de ploeg kansen kreeg om langszij te komen. Gescoord werd er echter niet. Een inzet van Poku kwam op de paal en de ADO-defensie bracht later redding op de doellijn bij een hachelijk moment uit een corner.

Luirink: 'Onherkenbaar'
“Ik vond ons onherkenbaar”, oordeelde Luirink. “We hebben het de afgelopen weken best aardig gedaan, maar daar was vandaag zeker in de eerste helft niets van terug te zien. ADO liet in alles zien dat ze wilden winnen en daar hebben wij als team te weinig tegenover gezet. Als een eerste helft tegenvalt, moeten we daarnaast leren ons te richten op het eigen spel in plaats van allerlei randzaken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - ADO Den Haag Onder 16 1-2 (0-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Daniël Beukers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Tom Kerssens (66. Aethan Yohannes), Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal, Ernest Poku, Jayen Gerold. 

Scoreverloop: 8. Haars 0-1, 46. Haars 0-2, 66. Poku 1-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 16 competitie
AZ - ADO Den Haag
zaterdag 26 okt 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
2