AZ Onder 16 wint ruim bij Feyenoord

Gepubliceerd op 22 september 18, 16:14
ROTTERDAM- AZ Onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij Feyenoord een fraaie overwinning geboekt. De ploeg van trainer Gijs Luirink scoorde net als in de eerste drie speelronden vier keer en hield in Rotterdam het doel schoon: 0-4.

De Alkmaarders kwamen op Sportcomplex Varkenoord niet eens daverend uit de startblokken. Het spel aan de bal was minder goed dan gewenst. AZ nam te weinig initiatief en varieerde niet of nauwelijks in het vrijlopen. Daarnaast verzuimde de ploeg geregeld de bal te verplaatsen naar waar de ruimte lag. Het spel was dus voor verbetering vatbaar, maar halverwege de eerste helft opende AZ wel de score. Yusuf Barasi maakte er 0-1 van.

Beter veldspel
Na rust begon het bij de bezoekers vervolgens ook nog eens beter te draaien. Het spel aan de bal ging er zichtbaar op vooruit en via Barasi werd het al snel 0-2 en 0-3. Feyenoord kreeg vervolgens via een penalty de uitgelezen mogelijkheid iets terug te doen, maar deze werd gemist door Ibrahima Berete. In de slotfase werd door AZ de kers op de taart gelegd, toen Abdu Kader Touré er 0-4 van maakte.

Luirink: ‘Wonnen veel duels’
“Vandaag hebben we een stap gezet in het verdedigen”, analyseerde Luirink het duel. “We zijn erin geslaagd als team de ruimtes kleiner te houden dan vorige week tegen FC Volendam. De intensiteit was vrij hoog en we wonnen veel duels dankzij onze agressiviteit. Kortom een mooie overwinning, waarbij ik in de tweede helft heb genoten van ons team en ook de invallers weer een belangrijke bijdrage leverden door al combinerend de vierde goal te maken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 16 – AZ Onder 16 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 25. Barasi 0-1, 45. Barasi 0-2, 47. Barasi 0-3, 76. Touré 0-4.