AZ Onder 16 verliest van Ajax

AZ Onder 16 verliest van Ajax

Gepubliceerd op 10 mei 22, 19:52

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft op het AFAS Trainingscomplex een nederlaag geleden tegen Ajax. Het werd 1-2.

Al in de achtste minuut stond het 0-1 voor Ajax. Na 28 minuten spelen werd de score verdubbeld. In de tweede helft waren er weinig kansen. Toen Jasper Hartog vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte door een voorzet van Wassim Bouziane binnen te tikken, kwam de spanning terug in de wedstrijd. 

'Verschil was instelling'
AZ drong nog aan met schoten voor Kees Smit en Oerip, maar de score bleef op 1-2 staan. "We hebben deze wedstrijd in de eerste helft verloren", zegt trainer Tim Roest. "We duelleerden niet waar het kon en moest, wonnen nauwelijks duels, waren slordig aan de bal en speelden zonder lef. In de tweede helft was er een betere intensiteit maar waren we ook niet in staat om te laten zien wat we kunnen. Een harde en duidelijke les als je niet met de juiste instelling het veld op gaat."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - Ajax 1-2 (0-2)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Rayan Atikallah, Jeen Haanstra, Elijah Dijkstra (74. Kiani Inge); Kasper Boogaard (71. Rio Robbemond), Julian Oerip, Kees Smit; Wassim Bouziane, Yoel van den Ban (47. Deacon van der Klaauw), Jasper Hartog.

Scoreverloop: 8. Doelpunt Ajax 0-1, 28. Doelpunt Ajax 0-2, 75. Hartog.