AZ Onder 16 verliest van Feyenoord

AZ Onder 16 verliest van Feyenoord

Gepubliceerd op 19 september 20, 14:19

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag verloren van Feyenoord. Op het AFAS Trainingscomplex waren de beste kansen voor de ploeg van trainer Tim Roest, maar ging het met 1-2 onderuit. 

De thuisploeg maakte in de eerste helft de dienst uit en kreeg na een kwartier een aantal flinke kansen. Mardoché Hiddinga probeerde het van afstand en Erald Krasniqi schoot van dichtbij op doelman Tim Haksteeg. Pogingen van Anthony Smits (naast), Ezra Punselie (over) en Jayden Addai (paal) leverden ook geen doelpunt op. Geheel tegen de verhouding in viel die wel aan de overzijde. Feyenoorder Neno de Wind schoot via het been van Mathijs Menu raak. 

Strafschop
AZ ging na de pauze op jacht naar de gelijkmaker. Hiddinga, Smits en Adam Ait Ali Oulhaj zagen hun inzetten gekeerd worden en een vrije trap van Kees Smit werd uit de bovenhoek geplukt. In de 69e minuut kregen de Alkmaarders met een strafschop de uitgelezen kans om te scoren, maar Smit schoot over. Een minuut later maakten de Rotterdammers de 0-2. Nelson Egah deed in de slotfase wat terug, maar verder kwam AZ niet. 

Roest: 'Kritisch zijn'
"We hebben vanaf minuut één gedomineerd", vertelde Roest. "Alleen verzaken we onze kansen te benutten. Ik ben positief over de bereidheid, werklust en intenties die we toonden. Daarin hebben we een stap gemaakt ten opzichte van vorige week en dat is iets waar we verder op kunnen bouwen. Alleen moeten we kritisch zijn over onze afronding."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - Feyenoord Onder 16 1-2 (0-1)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Tjeard Wierda (41. Ilias Splinter), Diede van Schouwenburg, Mardoché Hiddinga, Mathijs Menu; Kees Smit, Erald Krasniqi (63. Adam Ait Ali Oulhaj), Ezra Punselie; Jayden Addai (41. Nelson Egah), Jereno van Gom, Anthony Smits (74. James Bartele). 

Scoreverloop: 39. Menu (e.d.) 0-1, 70. Rust 0-2, 78. Egah 1-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 16 competitie
AZ - Feyenoord
zaterdag 19 sep 2020, 12:30
Wedstrijd informatie
2