AZ Onder 16 verslaat Sparta

AZ Onder 16 verslaat Sparta

Gepubliceerd op 23 november 19, 14:16

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag een overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Gijs Luirink was op het AFAS Trainingscomplex met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit de havenstad. 

AZ, waar de dertienjarige Enoch Mastoras voor het eerst in de basis begon, kwam tegen het einde van de eerste helft op voorsprong. Ernest Poku omspeelde doelman Maxim Kooiman en opende de score. Een paar minuten later was de spits opnieuw trefzeker toen hij uit een voorzet van Daniël Beukers fraai afrondde. De bezoekers maakten het vlak voor de onderbreking weer spannend. Siem de Moes krulde een vrije trap in de bovenhoek.

Beslist vanaf de stip
Na de pauze waren de kansen wederom voor de Alkmaarders. Poku kreeg twee mogelijkheden op zijn derde treffer, maar de wedstrijd werd vanaf de stip beslist. De bal kwam op de hand van een Spartaanse verdediger, waarna Tom Kerssens de toegekende strafschop verzilverde: 3-1. 

Kalisvaart: 'Belangrijke punten'
“We moesten geduldig blijven en op zoek gaan naar die ruimtes”, wist middenvelder Job Kalisvaart. “Dat was best lastig, maar uiteindelijk lukte het wel. We kwamen op voorsprong met twee goede goals, maar lieten Sparta onnodig op 2-1 komen. Dan weet je dat je na rust nog aan de bak moet. Gelukkig pakken we deze belangrijke punten en kunnen we ons in de komende speelronde plaatsen voor de kampioenspoule.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - Sparta Rotterdam Onder 16 3-1 (2-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Daniël Beukers (72. Aethan Yohannes), Enoch Mastoras, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Tom Kerssens, Dave Kwakman; Jayden Addai, Ernest Poku (77. Teun Gijselhart), Jayen Gerold (56. Ro-Zangelo Daal).

Scoreverloop: 35. Poku 1-0, 40. Poku 2-0, 41. De Moes 2-1, 65. Kerssens 3-1 (pen.). 

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

3
Landelijke Onder 16 competitie
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 23 nov 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
1