AZ Onder 16 wederom langs FC Twente

Gepubliceerd op 07 december 13, 14:29
ALKMAAR- AZ Onder 16 heeft zaterdag met goed voetbal uitwedstrijd tegen FC Twente O16 gewonnen. Het team van trainer Caspar Dekker zegevierde voor de tweede keer dit seizoen met 1-4 tegen de Tukkers.

De wedstrijd van zaterdag was de return van de eerste competitiewedstrijd van Onder 16 en de eerste AZ Non League Day van het seizoen. Op het veld naast het AFAS Stadion won in september eveneens met 4-1, maar dat ging een stuk minder soepel dan zaterdag.

Constant
"Twente is vandaag niet in de wedstrijd geweest", keek Dekker tevreden terug. "Ons niveau is inmiddels constant en het positiespel wordt steeds beter", vertelde de trainer over het spel van zijn ploeg. Onder 16 liep voor rust uit naar een 0-2 voorsprong via doelpunten van Teun Bijleveld en Mees Kaandorp. "Als we beter positie hadden gekozen voor het doel hadden we bij rust al 0-4 voor kunnen staan."

Bijleveld
Na de rust zetten de AZ-talenten het goede spel gewoon door. Ferdy Druijf zorgde voor de derde treffer, waarna absolute uitblinker Teun Bijleveld voor het laatste Alkmaarse doelpunt. In de slotfase scoorde FC Twente nog een eretreffer. Dekker zag zijn team al met al goed voor de dag komen: "De samenwerking was vandaag uitstekend."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Twente O16 - AZ Onder 16 1-4 (0-2)

Opstelling AZ Onder 16:
Swen Verswijveren, Joerie Church, Stan de Boer Jurich Carolina (59. Calvin Stengs), Melle Springer; Julian Nak, Cani Yilmaz, Teun Bijleveld; Robin Schouten (59. Teun Koopmeiners), Ferdy Druijf (49. Jeredy Hilterman), Mees Kaandorp.

Scoreverloop: 21. Bijleveld 0-1, 27. Kaandorp 0-2, 48. Druijf 0-3, 58. Bijleveld 0-4, 70. 1-4.