AZ Onder 16 wint derby

AZ Onder 16 wint derby

Gepubliceerd op 12 oktober 19, 13:44

VOLENDAM- AZ Onder 16 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan de derby bij FC Volendam. De ploeg van trainer Gijs Luirink gaf in het Kras Stadion een voorsprong uit handen, maar stelde orde op zaken: 2-4.

De bezoekers begonnen matig en keken razendsnel tegen een achterstand aan, want na twee minuten spelen opende Max Boateng de score al. Na een kwartier werd orde op zaken gesteld met goals van Ernest Poku (assists van Jayen Gerold en Jesse Buurmeester), maar na een halfuur trok Junior Driessen de stand weer gelijk.

In de kruising
De gelijke stand was op dat moment terecht, maar drie minuten later maakte Tom Kerssens er op aangeven van Ro-Zangelo Daal 2-3 van. Het hoogtepunt van de middag volgde echter in de (beduidend betere) tweede helft. Wouter Goes nam een afgeslagen bal vanuit de punt van het strafschopgebied vol op de wreef en schoot prachtig raak in de kruising.

Luirink: 'Mixed feelings'
Luirink hield gemengde gevoelens over aan het bezoek aan zijn oude club. "Qua resultaat is dit een goede middag, maar vooral door onze zwakke eerste helft hou ik mixed feelings over aan dit duel. We kregen twee goals tegen door zelf na bij het aanvallen totaal niet aan te sluiten. We waren traag in het doordekken en niet agressief genoeg, waardoor Volendam veel ruimte voor de counter kreeg en profiteerde."

Streven naar meer
"Positief is dat wij dit na rust aanzienlijk beter gedaan hebben", vervolgde Luirink. "Zo gaven wij nauwelijks nog kansen weg en trokken we de zege overtuigend over de streep. Wij willen ernaartoe dat wij tachtig minuten lang op honderd procent spelen en constant een goed niveau laten zien. Zover zijn wij nog niet, dus er is werk aan de winkel."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 16 - AZ Onder 16 2-4 (2-3)

Opstelling AZ: Wout Blaauboer; Daniël Beukers, Wouter Goes, Maxim Dekker (63. Milan Merkx), Jesse Buurmeester; Aethan Yohannes, Tom Kerssens (71. Gerold), Dave Kwakman; Jayen Gerold (55. Bayron Strijdonck), Ernest Poku, Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 3. Boateng 1-0, 15. Poku 1-1, 17. Poku 1-2, 31. Driessen 2-2, 34. Kerssens 2-3, 58. Goes 2-4.

Wedstrijd

2
Landelijke Onder 16 competitie
FC Volendam - AZ
zaterdag 12 okt 2019, 13:00
Wedstrijd informatie
4