AZ Onder 16 wint in Kerkrade

Gepubliceerd op 30 november 13, 16:03
ALKMAAR- AZ Onder 16 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan de lange reis naar Kerkrade. Het team van coach Caspar Dekker domineerde de wedstrijd en zegevierde in Limburg met 1-4.

Onder 16 maakte zaterdag de lange reis richting het zuiden al voor de tweede maal dit seizoen. In de beginfase van deze voetbaljaargang versloegen de Alkmaarders de Limburgse tegenstander in hun bekerontmoeting met 1-7. Zo gemakkelijk was dit keer niet voor de AZ-talenten, wist Dekker: "Ik vond dat Roda flinke stappen heeft gezet de afgelopen maanden, maar tegen het positiespel dat wij vandaag speelden konden zij niet op."

Druijf
Dat het slechts 0-1 stond bij de rust, had voornamelijk te maken met de laatste fase van de aanval. "Wij hebben de eerste helft fantastisch positiespel gespeeld", vond de trainer. "We drongen de tegenstander terug op eigen helft, alleen de passing was nog onvoldoende." Ferdy Druijf bracht zijn ploeg na een half uur spel op voorsprong na een scrimmage voor het doel.

Valse start
In de tweede helft maakte Onder 16 een valse start. Een verkeerde keuze bij een vrije trap rond de middenlijn leidde een uitbraak van Roda en de daaropvolgende gelijkmaker in. Lang stond de gelijke stand niet op het bord. Kort na de 1-1 bracht topscoorder Druijf zijn ploeg andermaal op voorsprong. Vervolgens ging het team onder aanvoering van de goed spelende Julian Nak op zoek naar meer.

Gedomineerd
Uiteindelijk duurde tot de slotfase eer de Alkmaarders definitief afstand namen van Roda. Een penalty van Cani Yilmaz en een doelpunt van Teun Bijleveld bepaalden de 1-4 eindstand. Dekker vond dat zijn team al eerder afstand had moeten nemen. "Bij de goede veldspel hoorden goals. We hebben de wedstrijd gedomineerd, maar we zullen toch meer moeten gaan scoren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC O16 - AZ Onder 16 1-4 (0-1)

Opstelling AZ Onder 16:
Maarten List; Joeri Church, Stan de Boer, Jurich Carolina, Melle Springer (55. Samuel Brobbey); Julian Nak, Teun Koopmeiners (58. Robin Schouten), Teun Bijleveld; Mees Kaandorp, Ferdy Druijf (65. Jeredy Hilterman), Cani Yilmaz.

Scoreverloop: 28. Druijf 0-1, 41. 1-1, 44. Druijf 1-2, 77. Yilmaz 1-3 (pen.), 79. Bijleveld 1-4.