AZ Onder 16 wint in Utrecht

Gepubliceerd op 20 oktober 18, 14:21
UTRECHT- AZ Onder 16 heeft zaterdag een ietwat moeizame, maar verdiende overwinning op FC Utrecht geboekt. In de Domstad trok de ploeg van trainer Gijs Luirink met 0-1 aan het langste eind en verstevigde daarmee de koppositie.

Op Sportcomplex Zoudenbalch bleef de brilstand lange tijd op het scorebord staan. AZ was de dominante partij en gaf achterin weinig tot niets weg, maar had ook moeite om de zeer hechte Utrechtse defensie te kraken. Daardoor bleef het lang spannend. Een kwartier voor tijd was er uiteindelijk de opluchting. Myron van Brederode passeerde twee man en vond met een teruggetrokken voorzet Fedde de Jong, die uitstekend raak schoot.

Luirink: ‘Dat was moeizaam van onze kant’
“De tegenstander zakte heel ver in, dat hebben we dit seizoen nog niet eerder in deze mate meegemaakt”, analyseerde Luirink het duel. “Daar hadden wij duidelijk moeite mee. We kregen wel wat kansen, maar slaagden er weinig in om vanuit de opbouw openingen in de Utrechtse defensie te vinden. Dat bleef lang zo en dat was dus moeizaam van onze kant, maar ook leerzaam.”

Welverdiende vakantie
Het vele balbezit van AZ stond niet in verhouding tot het aantal gecreëerde kansen. “Utrecht hield de ruimtes klein, wij hanteerden een te laag baltempo om ons er doorheen te spelen. Ook waren de keuzes in waar ruimtes lagen niet goed genoeg. Wel is het positief dat we achterin heel weinig weggeven, ondanks dat we met veel ruimte in de rug spelen, en de wedstrijd winnen. Nu wacht de jongens een welverdiende korte vakantie. Daar gaan we van genieten, daarna gaan we weer vol aan de bak om ons verder te ontwikkelen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 16 - AZ Onder 16 0-1 (0-0)

Opstelling AZ:
Daniël Deen; Jurre van Aken (41. Nigel Owusu), Finn Stam, Loek Postma, Ersin Sigmaz; Nick Twisk, Nick Koster (41. Damienus Reverson), Fedde de Jong; Abdu Kader Touré (63. Jari van der Lippe), Yusuf Barasi, Levi de Wilde (46. Myron van Brederode).

Scoreverloop: 66. De Jong 0-1.