AZ Onder 16 wint ruim bij Ajax

AZ Onder 16 wint ruim bij Ajax

Gepubliceerd op 08 december 18, 13:43

AMSTERDAM- AZ Onder 16 heeft zaterdag opnieuw met ruime cijfers van Ajax gewonnen. De ploeg van trainer Gijs Luirink sloeg op bezoek bij de Amsterdammers in de slotfase drie keer toe en won daardoor met 0-3.

De bezoekers - die eerder in Zaanstad al met 5-0 van Ajax wonnen - kwamen in de eerste helft veel aan opbouwen toe en doken regelmatig op voor het doel van de thuisploeg. Desondanks leverde dit geen grote kansen op doordat de keuzes en de uitvoering niet goed uitpakten.

Extra glans
Ondanks dat uiteindelijk drie keer werd gescoord, viel een kwartier voor tijd pas de openingstreffer. Nick Koster kopte een vrije trap van Aaron Menelik binnen. Koster was kort daarna ook betrokken bij de tweede treffer. Hij bediende met een voorzet Myron van Brederode, die met links fraai tegen de touwen schoot. In de laatste minuten gaf invaller Dave Kwakman zijn Onder 17-debuut extra glans door de 0-3 te maken.

Luirink: ‘Mooie doelpunten op belangrijke momenten'
“In de eerste helft speelden we tot aan de eindfase vrij aardig”, analyseerde Luirink. “Na rust werd dit wat minder en stichtten we vooral gevaar in de omschakeling. Uiteindelijk scoren we mooie doelpunten op belangrijke momenten. Verdedigend stond het ook de hele wedstrijd goed. Dat kwam mede door Wouter Goes, die zich als Onder 15-speler prima staande hield bij zijn debuut. Ook voor Dave is het mooi dat hij meteen een goaltje meepikt.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN: 
Ajax Onder 16 – AZ Onder 16 0-3 (0-0)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Loek Postma, Wouter Goes, Finn Stam, Jurre van Aken (76. Maxim Dekker); Damienus Reverson, Fedde de Jong, Aaron Menelik; Nick Koster, Jaden Montnor (49. Bayron Strijdonck, 60. Dave Kwakman), Myron van Brederode.

Scoreverloop: 67. Koster 0-1, 75. Van Brederode 0-2, 79. Kwakman 0-3.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

Wedstrijd

0
Landelijke Onder 16 competitie
AFC Ajax - AZ
zaterdag 8 dec 2018, 12:00
Wedstrijd informatie
3