AZ Onder 16 wint ruim van ADO

Gepubliceerd op 03 november 18, 14:13
ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt op ADO Den Haag. De ploeg van trainer Gijs Luirink was in volledige controle en won mede door een hattrick van Myron van Brederode met 4-0.

AZ was in de eerste helft oppermachtig, maar moest toch toestaan dat de bezoekers voor het eerste gevaar zorgden. De Hagenezen kwamen via de kluts in kansrijke positie, maar hun schoten smoorden tot drie keer toe in de Alkmaarse defensie. Aan de overzijde was het niet veel later wel raak, toen Myron van Brederode van dichtbij fraai binnenschoot.

Fantastische uithaal
Vrijwel direct na de onderbreking verdubbelde Van Brederode de marge, waarna Nick Twisk er met een fantastische uithaal 3-0 van maakte. In de slotfase werd Van Brederode in het Haagse strafschopgebied naar de grond gewerkt, waarna hij met de toegekende penalty zijn derde doelpunt maakte.

Luirink: 'Beter en bewuster uit kunnen spelen'
“Ik vond het verschil tussen de ploegen vandaag vrij groot”, analyseerde Luirink. “ADO zakte erg ver terug en liet ons het spel maken. Hierdoor bleef er weinig ruimte over. Wij moeten er dan voor zorgen dat we een hoog baltempo hanteren om ADO heen en weer te laten lopen. Dat deden we een aantal keren aardig, maar op sommige momenten hadden we het beter en bewuster uit kunnen spelen. We hebben er namelijk op getraind om via de zijkanten te spelen, zodat we een antwoord hebben op zulke dichte defensies."

'Boel sneller organiseren'
"In verdedigend opzicht stond het best prima", vervolgde Luirink. "We hebben we veel gas gegeven en gingen we goed de duels in. Alleen had het in de spelhervattingen van de eerste helft beter gekund. We hadden namelijk geluk dat ADO daar niet uit scoorde. Dat moeten we beter gaan doen door de boel sneller te organiseren en onze duels te winnen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - ADO Den Haag Onder 16 4-0 (1-0)


Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Finn Stam, Loek Postma (52. Nigel Owusu), Ersin Sigmaz; Jari van der Lippe, Nick Twisk (72. Damienus Reverson), Fedde de Jong (59. Nick Koster), Aaron Menelik; Abdu Kader Touré (62. Levi de Wilde), Myron van Brederode.

Scoreverloop: 7. Van Brederode 1-0, 41. Van Brederode 2-0, 59. Twisk 3-0, 75. Van Brederode 4-0 (pen.).

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch