AZ Onder 16 wint van Real Madrid

AZ Onder 16 wint van Real Madrid

Gepubliceerd op 04 mei 19, 14:51

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft het openingsduel van de gloednieuwe indoorhal op het AFAS Trainingscomplex gewonnen. Real Madrid werd na strafschoppen verslagen door de ploeg van trainer Gijs Luirink. Na reguliere speeltijd stond het 1-1.

De Alkmaarders begonnen sterk aan het duel met De Koninklijke. Nick Koster was ook al vroeg dicht bij de openingstreffer, toen hij net naast stiftte. Even later moest doelman Adrian Casillas in actie komen op een vrije trap van Levi de Wilde. In de negentiende minuut was het wel raak. Koster profiteerde optimaal van een misverstand achterin bij Real Madrid en schoof binnen.

Madrileense gelijkmaker
De bezoekers werden in de eerste helft alleen serieus gevaarlijk via spits Israel Salazar, maar de Madrilenen namen na rust ook het heft in handen. Bij twee kansen voor Salazar haalde AZ nog opgelucht adem, een kwartier voor tijd werd het toch 1-1. Daniel Lorenzo Guerrero trok de stand met het hoofd gelijk.

Penaltyserie
Penalty’s moesten voor het oog van honderden toeschouwers beslissing brengen. De druk bleek aan de jonge AZ’ers wel besteed. Alle vijf de Alkmaarse penalty’s gingen in het net; Nick Twisk, Finn Stam, Loek Postma, Jari van der Lippe en Myron van Brederode scoorden. Omdat Daniël Deen tussendoor de strafschop van Guerrero stopte, kreeg AZ uit handen van Co Adriaanse de cup uitgereikt.

Koster: ‘Maakt me trots’
“We wisten niet goed wat we konden verwachten van Real Madrid”, zei Koster, de maker van de openingsgoal. “Maar het verschil met onze tegenstanders in de Eredivisie is echt heel groot. Ze spelen in een hoog tempo, zijn fysiek sterk, supersnel en inzichtelijk sterk. Als team zijn we dan ook heel blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. En voor mij persoonlijk maakt het me best wel trots dat ik gescoord heb tegen Real Madrid, de eerste goal in deze indoorhal.”

Twisk: ‘Heel gaaf’
Ook aanvoerder Nick Twisk genoot van het topduel. “Heel gaaf om tegen Real te spelen, met de hele AZ Jeugdopleiding erbij. Al merk je daar als je eenmaal op het veld staat niet veel van. Ook bij de penalty’s had ik minder spanning dan normaal, misschien wel omdat het thuis is met allemaal mensen die je kent. Het was alleen maar leuk om voor grootheden als Van Gaal en Adriaanse te spelen en ook nog een zege te boeken. Een van de grootste clubs ter wereld, en daar win je gewoon van!”

Boost
De zege geeft volgens Koster een impuls aan het zelfvertrouwen van de ploeg die om de landstitel strijdt. “Spelen tegen Real Madrid was heel leuk om mee te maken en dit geeft ons ook een boost richting de laatste wedstrijden van de competitie. Dinsdag spelen we in Rotterdam tegen koploper Feyenoord. We moeten winnen om in de race te blijven, en ik denk dat we een goede kans maken als we spelen zoals vandaag.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16* - Real Madrid 1-1 (1-0) *w.n.s.
Openingswedstrijd indoorhal

Opstelling AZ: Gijs van Schouten (41. Daniël Deen); Jurre van Aken (41. Wouter Goes), Finn Stam, Loek Postma, Nigel Owusu; Fedde de Jong (57. Dave Kwakman), Nick Twisk, Nick Koster, Damienus Reverson (57. Jari van der Lippe); Levi de Wilde (57. Tymen Niekel), Myron van Brederode.
Opstelling Real Madrid: Adrian Casillas; Ruiz Marti Ferrán (62. Ángel Chamón Tomé), David De La Borra, Raúl Asensio, Antolín Marvelous; Lucas Rey Néstor (73. Álvaro Fernández Carreras), Bruno Iglesias (62. Jaime Calleja), Takuhiro Nakai (57. Daniel Lorenzo Guerrero); Diego Parrado (41. Aitor Mañas), Israel Salazar, Diby Keita (41. Adrián Hornero).

Scoreverloop: 19. Koster 1-0, 67. Guerrero 1-1.
Strafschoppen: 5-3 
Twisk: raak
Salazar: raak
Stam: raak
Calleja: raak
Postma: raak
Guerrero: mis
Van der Lippe: raak
De La Borra: raak
Van Brederode: raak

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch