AZ Onder 17 pakt vierde winst op rij

Gepubliceerd op 14 december 13, 16:00
ALKMAAR- AZ Onder 17 heeft zaterdag op bezoek bij FC Groningen B1 zijn vierde competitiezege op rij geboekt: 0-3. Het team van coach Michael Buskermolen is dankzij de goede reeks opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst.

Na een reeks van slechte resultaten spraken de spelers en staf van Onder 17 enkele weken geleden een nieuwe doelstelling af. "We wilden in de laatste vier wedstrijden tot de winterstop minimaal negen punten halen", vertelt Buskermolen over de afspraak bij zijn team. "Die doelstelling hebben wij dus zelfs overtroffen."

Helmer
Onder 17 won achtereenvolgens van ADO Den Haag, FC Twente en Roda JC en zaterdag werd al snel de basis gelegd om ook FC Groningen aan die reeks toe te voegen. Nadat Stefan Smal op weg naar het doel van de tegenstander onregelementair was gestuit, schoot Jeremy Helmer de toegekende vrije trap op fraaie wijze binnen.

0-2
Na de vroege voorsprong hielden de Alkmaarders op het drassige en moeilijk bespeelbare veld de controle. Smal kon halverwege de eerste helft op aangeven van Jan-Willem Tesselaar de 0-2 binnen schuiven en daarmee de ruststand bepalen. "We hadden het verschil voor de rust al verder op moeten laten lopen", vond Buskermolen na afloop.

Matig
In de tweede helft werd het spel van Onder 17 minder. "Er kwamen meer slordigheden. Ik vond het niveau na de rust matig", was de coach van de Alkmaarders kritisch. Viktor Karl Einarsson zorgde na een inschattingsfout van de Groningse keeper nog wel voor de 0-3. "Al met al een solide overwinning", vond Buskermolen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Groningen B1 - AZ Onder 17 0-3 (0-2)

Opstelling AZ Onder 17:
Abdel Elouazzane; Pantelis Hatzidiakos, Vincent Regeling, Justin Bakker, Danny Muhl (52. Kaan Karabakal); Guus Til (67. Salim Mansouri), Viktor Karl Einarsson, Jeremy Helmer; Michael Breij, Jan-Willem Tesselaar (67. Bilali Mohamed), Stefan Smal (52. Mees Hoedemakers).

Scoreverloop: 6. Helmer 0-1, 24. Smal 0-2, 62. Einarsson 0-3.