AZ Onder 17 besluit met zege op PSV

AZ Onder 17 besluit met zege op PSV

Gepubliceerd op 24 april 19, 20:12

ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft de competitie woensdag afgesloten met een overtuigende overwinning op PSV. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn scoorde voor rust al drie keer en prikte er in de slotfase nog één bij: 4-1.

De Alkmaarders speelden een zeer sterke eerste helft, al duurde het even voordat de ban werd gebroken. Zo waren er kansen voor Caine Cairo en Luca Vaglica en raakte Myron van Brederode de paal. Nadat aan de overzijde Emmanuel Matuta met het hoofd dicht bij was, wist AZ het net wel te vinden. Van Brederode nam een diepe pass prachtig mee en schoof koeltjes binnen.

Cairo
AZ wilde door en kreeg via Cairo een kans op 2-0, maar uit het niets kwam PSV op gelijke hoogte via Djenairo Daniels. De thuisploeg had echter al snel een nieuwe voorsprong te pakken. Cairo schoot een vrije trap binnen. Drie minuten later rondde hij bovendien een voorzet van Aaron Menelik af: 3-1.

In het slot
Na rust kwamen de gastheren minder overtuigend voor de dag, maar spannend werd het geen seconde. Westerveld hoefde alleen serieus in actie te komen op een schot van Heritier Bora Deyonge. In de slotfase gooide aanvoerder Zico Buurmeester het duel definitief in het slot, door te scoren uit een corner van Ersin Sigmaz.

Landvreugd: 'Zat diepgang in spel'
"In de eerste helft waren wij heel dominant", zag Goudmijns assistent Uli Landvreugd. "We wonnen vaak de eerste bal en slaagden we daar een keer niet in, dan was de tweede bal alsnog voor ons. Er zat diepgang in ons spel, we creëerden veel kansen en maakten voetballende goals van hoog niveau. Na rust waren wij minder zuiver in de passing en de eindfase, maar al met al was dit een goede wedstrijd van onze kant."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - PSV Onder 17 4-1 (3-1)

Opstelling AZ: Sem Westerveld; Jurre van Aken, Rivano Stacie, Misha Engel, Aaron Menelik (77. Aurélien Mambo-Kwamungu); Luca Vaglica, Zico Buurmeester, Tiago Cukur, Fedde de Jong; Myron van Brederode, Caine Cairo (41. Ersin Sigmaz).

Scoreverloop: 23. Van Brederode 1-0, 30. Daniels 1-1, 32. Cairo 2-1, 35. Cairo 3-1, 72. Buurmeester 4-1.

Wedstrijd

4
0115 Landelijke Onder 17 competitie (voorjaar A-cat)
AZ - PSV
woensdag 24 apr 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
1