AZ Onder 17 boekt zege op Ajax

AZ Onder 17 boekt zege op Ajax

Gepubliceerd op 19 september 20, 16:52

ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zaterdag een overwinning op  Ajax geboekt. De ploeg van trainer Jan Sierksma won op het AFAS Trainingscomplex met 3-2 van de Amsterdammers, die al vroeg met tien man kwamen te staan.

De Alkmaarders speelden een sterke eerste helft en brachten de defensie van Ajax constant in de problemen. Zo was in de openingsfase vooral Ernest Poku dreigend, maar kwam niet tot scoren. Wel was hij betrokken bij een cruciaal moment in de dertiende minuut. De diep gestuurde spits werd gevloerd door Mateja Milovanovic, die daarvoor rood kreeg.

Druk
AZ voerde de druk verder op en opende de score via Tom Kerssens. Hij profiteerde nadat de keeper een voorzet van Ro-Zangelo Daal niet goed verwerkte. De gastheren misten vervolgens legio kansen, maar verdubbelden de voorsprong vlak voor rust toch. Maxim Dekker knikte binnen uit een corner van Daal.

Prachtige solo
Dat AZ naliet een ruime voorsprong te pakken, bracht de ploeg na rust in de problemen. Julian Rijkhoff schoot namelijk al snel de aansluitingstreffer binnen. De thuisploeg speelde minder overtuigend en er was dan ook sprake van opluchting toen Jayden Addai in de slotfase na een prachtige solo voor 3-1 zorgde. Tristan Gooijer deed in blessuretijd wel weer iets terug namens Ajax, maar daar bleef het bij.

Goes: 'Terechte zege'
"In de eerste helft zetten we vol druk naar voren", zag aanvoerder Wouter Goes. "Na het snelle rood bleven wij pressen en Ajax wist zich daar geen raad mee. Na rust zakten zij wat meer in om te wachten op onze fouten en maakten zij snel 2-1. Wij moeten dat beter uitspelen en het was soms slordig van onze kant, maar we boeken hier wel een terechte zege."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - Ajax Onder 17 3-2 (2-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Enoch Mastoras, Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Job Kalisvaart, Tom Kerssens (88. Lewis Schouten), Dave Kwakman; Jayen Gerold (61. Jayden Addai), Ernest Poku, Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 21. Kerssens 1-0, 43. Dekker 2-0, 53. Rijkhoff 2-1, 83. Addai 3-1, 90+1. Gooijer 3-2.

Rode kaart: 13. Milovanovic (Ajax).

Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

3
Onder 17 Najaar - 2020 - 2021
AZ - AFC Ajax
zaterdag 19 sep 2020, 15:00
Wedstrijd informatie
2