AZ Onder 17 en PSV in evenwicht

AZ Onder 17 en PSV in evenwicht

Gepubliceerd op 22 november 22, 20:23

EINDHOVEN- AZ Onder 17 heeft dinsdagmiddag gelijkgespeeld. De ontmoeting met PSV op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven eindigde in 1-1.

AZ speelde door blessures met een aantal andere gezichten dan gebruikelijk. Daardoor had de ploeg in het begin wat moeite met opstarten. Toch kwam AZ op voorsprong door een doelpunt van Wassim Bouziane. De aanvaller schoot de bal laag in de hoek binnen.

Strafschop
Na de 0-1 van Bouziane slaagde PSV erin om terug te keren in de wedstrijd. Robin van Duiven was trefzeker vanaf de strafschopstip.

Aantal mogelijkheden
In de tweede helft herpakte AZ zich van een mindere fase. Het spel aan de zijde van de ploeg van trainer Michael van Zijtveld werd beter en er waren een aantal mogelijkheden. Toch lukte het beide ploegen niet om tot score te komen. Daardoor stond er na negentig minuten spelen in Eindhoven een 1-1 gelijkspel op het scorebord.

Lioe-Anjie: 'Kwam meer pit van ons uit'
"Het was niet onze beste start van de wedstrijd", stelt Jahlil Lioe-Anjie. "Op een ongelukkig moment kregen we ook nog een penalty tegen. In de tweede helft kwam er van ons uit meer pit in de wedstrijd. Daardoor lukte het ons om steeds beter te spelen."

Jongens: 'Ging beter en beter"
"Doordat we in een andere opstelling speelden dan we gewend waren, waren we minder goed op elkaar ingespeeld. Maar het ging steeds beter en beter", vertelt Gabriel Jongens, die nog een goede kans had om de eindstand op 1-2 te beslissen. "Ik ging tussen twee spelers in diep lopen en nam de bal met buitenkant voet mee. Ik kon hem net niet lekker doortikken, waardoor de keeper de bal afpakte."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV - AZ Onder 17 1-1 (1-1)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Jahlil Lioe-Anjie (46. Jeen Haanstra), Rayan Atikallah, Nick Tuijn (46. Mathijs Menu); Kasper Boogaard, Kees Smit (62. Rio Robbemond), Enoch Mastoras; Jasper Hartog, Wassim Bouziane (90. Timothy Strok), Deacon van der Klaauw (62. Gabriël Jongens) 

Scoreverloop: 38. Bouziane 1-0, 42. PSV 1-1