AZ Onder 17 en Sparta in balans

AZ Onder 17 en Sparta in balans

Gepubliceerd op 26 oktober 19, 16:59

ZAANSTAD- AZ Onder 17 is er zaterdag niet in geslaagd Sparta van zich af te zetten. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn had een overwicht, maar twee individuele fouten dwarsboomden een zege op de Rotterdammers.

AZ begon sterk en drukte Sparta terug op de eigen helft, maar het eerste grote gevaar kwam van de bezoekers. Jafar Bynoe schoot van afstand op de lat. De Kastelheren kwamen halverwege de eerste helft echter alsnog op voorsprong via Emanuel Emegha.

Touré
Na de 0-1 keerde de thuisploeg de score binnen de kortste keren om. Abdu Kader Touré kopte eerst kruislings raak uit een voorzet van Fedde de Jong en scoorde drie minuten later met een beauty. Hij werd diep gestuurd door Levi de Wilde en stiftte van een meter of achttien raak.

Balverlies
Na rust had AZ meer controle, maar kwam Sparta opnieuw tot scoren. Nadat Gijs van Schouten eerder nog knap redde op een inzet van Aaron Bashir, was de keeper kansloos op een schot van Emegha. De Sparta-spits profiteerde van balverlies van Jari van der Lippe.

Op zoek
In de slotfase hoopte de thuisploeg alsnog de volle buit te pakken en werd er flink aangedrongen. Kansen waren echter schaars. Damienus Reverson, Yusuf Barasi en Myron van Brederode roken wel nog aan de winnende goal, maar die zou niet meer vallen.

Goudmijn: 'Konden slag slaan'
"Buiten de twee goals om speelden wij geen sterke eerste helft", vond Goudmijn. "Na rust hadden we meer controle en waren wij duidelijk de bovenliggende partij. We gaven achterin ook weinig weg en dan is het heel zuur als een individuele fout de 2-2 inluidt. Met een zege hadden we een slag geslagen op de ranglijst, maar dat laten we helaas na."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - Sparta Rotterdam Onder 17 2-2 (2-1)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Jari van der Lippe (79. Mexx Meerdink), Luuk Kluiters, Loek Postma; Nick Twisk (46. Damienus Reverson), Myron van Brederode, Fedde de Jong; Levi de Wilde (57. Nick Koster), Yusuf Barasi, Abdu Kader Touré.

Scoreverloop: 23. Emegha 0-1, 26. Touré 1-1, 29. Touré 2-1, 67. Emegha 2-2.

Wedstrijd

2
Onder 17 Najaar - 2020 - 2021
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 26 okt 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
2