AZ Onder 17 in slotfase langs Groningen

Gepubliceerd op 14 september 18, 16:53
ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zich vrijdagmiddag herpakt na de nederlaag in de eerste speelronde. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn was FC Groningen op het AFAS Trainingscomplex met 2-1 de baas, in een duel dat na rust loskwam.

De wedstrijd kende een weinig verheffend eerste bedrijf. AZ wist op een moment vlak voor rust na de Groningse dreiging steeds vroegtijdig onschadelijk te maken, waar het in aanvallend opzicht juist aan daadkracht ontbrak. Het duel begon nog wel hoopgevend, met in de vijfde minuut een prima aanval over links. Rivano Stacie drong met een fraaie actie het strafschopgebied binnen, legde af en zag een geplaatst schot van Soulaïman Allouch gepakt worden door keeper Levi de Ron.

Feller
Na rust kwam AZ feller uit de startblokken, met vrijwel direct een doelpoging van Allouch. Zijn schot ging ruim naast, maar de intenties van de gastheren waren duidelijk. De druk werd opgevoerd en na vijf minuten was het raak. Allouch gaf de bal mee aan Ricuenio Kewal, die goed voorgaf en bij de tweede paal Caine Cairo de kans bood om binnen te schuiven: 1-0.

Volle buit
Groningen maakte al snel gelijk. Eerst landde een afstandsschot van Guus Beaumont op de lat, vervolgens miste Kian Slor een grote kans, waarna het via Romano Postema alsnog 1-1 werd. Het kon weer alle kanten op, wat benadrukt werd met een vrije kopkans voor Milan de Koe, maar in de slotfase was het Zico Buurmeester die het duel in Alkmaars voordeel besliste. Weliswaar volgden nog kansen over en weer, maar de goal van de middenvelder leverde AZ dus de volle buit op.

Goudmijn: ‘Des te knapper’
“We speelden ondermaats, veel spelers haalden hun niveau niet”, zag Goudmijn. “In de eerste helft was het spel redelijk tot aan de laatste dertig meter voor het doel van de tegenstander. Na rust waren we te onzorgvuldig en simpelweg niet goed genoeg. Des te knapper is het dat we dit duel – waarin wij matig spelen – toch naar ons toe trekken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 – FC Groningen 2-1 (0-0)

Opstelling AZ: Sem Westerveld; Noah de Waal, Jorn Berkhout, Misha Engel, Rivano Stacie; Soulaïman Allouch, Zico Buurmeester, Jonathan Mulder (73. Kian Fitz-Jim); Ricuenio Kewal, Jaden Montnor (56. Luca Vaglica), Caine Cairo.

Scoreverloop: 45. Cairo 1-0, 49. Postema 1-1, 73. Buurmeester 2-1.