AZ Onder 17 geeft wedstrijd uit handen

AZ Onder 17 geeft wedstrijd uit handen

Gepubliceerd op 24 november 18, 13:44

VOLENDAM- AZ Onder 17 heeft zaterdag op bezoek bij FC Volendam een voorsprong uit handen gegeven. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn kende in de eerste helft weinig problemen met de Volendammers, maar lieten hen na rust weer langszij komen: 2-2.

De Alkmaarders maakten in de eerste helft de dienst uit in het vissersdorp en kwamen via Ricuenio Kewal en Yusuf Barasi al snel op een 0-2 voorsprong. AZ hield het daarnaast achterin goed dicht, waardoor de ploeg met een goed gevoel de rust in ging.

Stand weer gelijk
Na de onderbreking liep het echter minder bij de bezoekers. Volendam maakte al snel de aansluitingstreffer en trok de stand na ruim vijftig minuten weer gelijk. AZ slaagde er vervolgens niet meer in om het goede spel van de eerste helft op de mat te leggen, waardoor het scorebord op 2-2 bleef steken.

Goudmijn: 'Mag ons niet overkomen'
"Dit was totaal onnodig", was Goudmijn kritisch. "We komen verdiend op 0-2 en maken mooie goals. Alleen gooien we het daarna helemaal weg. De tweede helft was van onze kant heel matig en onder ons kunnen. Dit was AZ onwaardig en mag ons niet overkomen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 17 - AZ Onder 17 2-2 (0-2)

Opstelling AZ: Sem Westerveld; Noah de Waal, Jorn Berkhout, Rio Hillen, Rivano Stacie (65. Misha Engel); Zico Buurmeester (41. Luca Vaglica), Soulaïman Allouch (41. Tiago Cukur), Kian Fitz-Jim; Ricuenio Kewal (78. Aurélien Mambo-Kwamungu), Yusuf Barasi (48. Jonathan Mulder), Caine Cairo.

Scoreverloop: 6. Kewal 0-1, 14. Barasi 0-2, 43. Rahaoui 1-2, 52. Steur 2-2.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger