AZ Onder 17 heeft off-day in Arnhem

Gepubliceerd op 22 september 18, 13:46
ARNHEM- AZ Onder 17 heeft zaterdag op bezoek bij Vitesse een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn kwam in Arnhem al vroeg op een ruime achterstand en bleek niet in staat deze ongedaan te maken: 3-0.

De thuisploeg kwam al na tien minuten op voorsprong toen Sergio Mervin Mariano Hughes een hoekschop langs doelman Ischa Bouwman knikte. AZ ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was ongelukkig toen een vrije trap van Vitesse via Misha Engel in het eigen doel belandde: 2-0.

Slotoffensief
De Alkmaarders kregen hierna kansen op de aansluitingstreffer, terwijl ook de Arnhemmers zich meermaals bij het doel van Bouwman meldden. In een alles-of-niets slotoffensief van AZ, dat door een rode kaart voor Rivano Stacie met tien man verder moest, ging Vitesse er op de counter vandoor. De Arnhemmers maakten optimaal gebruik van de overtalsituatie en gooiden de wedstrijd in het slot: 3-0.

Goudmijn: 'Totale off-day'
"We hebben vandaag niet ons niveau gehaald", was Goudmijn kritisch. "Het was een totale off-day van het team, waarin de samenwerking niet goed was en we individueel niet thuis gaven. We hebben na de 2-0 geprobeerd ons in de wedstrijd terug te vechten en dat deden we bij vlagen best goed, maar dit was niet genoeg om nog iets uit te richten."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 17 - AZ Onder 17 3-0 (2-0)


Opstelling AZ: Ischa Bouwman; Noah de Waal, Jorn Berkhout (60. Aurélien Mambo-Kwamungu), Misha Engel, Rivano Stacie; Jonathan Mulder (54. Aaron Menelik), Zico Buurmeester, Luca Vaglica (68. Ersin Sigmaz); Ricuenio Kewal, Jaden Montnor, Caine Cairo (28. Soulaïman Allouch).

Scoreverloop: 10. Hughes 1-0, 19. Engel (e.d.) 2-0, 80. Thier 3-0.

Rode kaart: 68. Stacie (AZ).

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger