AZ Onder 17 in balans met Feyenoord

AZ Onder 17 in balans met Feyenoord

Gepubliceerd op 23 november 21, 17:57

ROTTERDAM- AZ Onder 17 heeft dinsdag gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was de bovenliggende ploeg en ging lang aan de leiding, maar kreeg in de laatste minuut een goal tegen: 2-2. 

AZ begon overtuigend en naarmate de wedstrijd vorderde nam het steeds meer de overhand. De Alkmaarders kregen loon naar werken. Ze kwamen op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Jayden Addai. Er lagen nog kansen voor de 0-2, maar deze bleef uit. Zo ging AZ met een minimale voorsprong de rust in.

Allerlaatste minuut
In de tweede helft kregen de Rotterdammers ietwat meer kansen. De thuisploeg begon scherper één-op-één te dekken, waarmee AZ het lastig had. Even later kwam Feyenoord langszij: 1-1. Na de gelijkmaker rechtte AZ de rug en kwam het sterk terug: Addai maakte zijn tweede van de wedstrijd waardoor AZ weer op een voorsprong kwam. De wedstrijd leek beslist, echter kregen de Rotterdammers in de allerlaatste minuut een strafschop. Deze werd benut en zo eindigde het duel in 2-2. 

Van Zijtveld: 'Deksel op de neus'
"We trokken de wedstrijd over het algemeen goed naar ons toe", vertelde Van Zijtveld. "Dan is het jammer dat je door een strafschop zo het deksel op de neus krijgt."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord - AZ Onder 17 2-2 (0-1)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Jeremiah Esajas, Jesse Buurmeester, Joeri Oud, Jereno van Gom; Ilias Splinter, Teun Gijselhart, Enoch Mastoras; Anthony Smits, Nelson Egah (72. Adam Ait Ali Oulhaj), Jayden Addai.

Scoreverloop: 20. Addai 0-1, 59. Muhammed Emin 1-1, 83. Addai 1-2, 90+2. Rust 2-2.