AZ Onder 17 in extremis naast PSV

AZ Onder 17 in extremis naast PSV

Gepubliceerd op 01 april 23, 16:52

ZAANSTAD- Een dominant AZ Onder 17 speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen PSV. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in de tweede helft op achterstand, maar dwong in blessuretijd de gelijkmaker af.

De Alkmaarders begonnen sterk aan de clash met PSV. Al na een paar minuten kreeg de ploeg grote kansen. Zo was Rio Robbemond in de tweede minuut al dicht bij de openingstreffer. Hij kon van een meter of vijf uithalen, maar schoot naast. Niet veel later werd een inzet van Julian Oerip in de korte hoek gekeerd en ging een volley van Kasper Boogaard over. 

Loopactie
De kansenregen ging hierna wat liggen, maar AZ bleef de bovenliggende partij. Op slag van rust kwam Jasper Hartog nog tot een goede kans. Na een goede loopactie kwam de aanvoerder in het Eindhovense strafschopgebied, maar zijn schot in de korte hoek leverde geen doelpunt op. 

Vrij uithalen
Ook in de tweede helft kende AZ een goede start. Al na een paar minuten ging Elijah Dijkstra vanaf de linkerflank op het PSV-doel af. Niek Janssen bracht andermaal redding. De grootste kans tot dan toe was in de 53e minuut voor Julian Oerip. De middenvelder werd knap vrijgespeeld en kon vrij uithalen, maar zijn schot ging naast. 

In stelling
In de 63e minuut kwam PSV uit een vrije trap op voorsprong en moest AZ plots in de achtervolging. Dat leidde tot kansen voor Hartog (vrije trap gered door keeper) en Oerip (over). De thuisploeg maakte lang aanspraak op een doelpunt en kreeg diep in blessuretijd loon naar werken. Nadat Jesper Zwart op de rechterflank knap aan de bal bleef speelde hij Hartog in, die vervolgens Rio Robbemond in stelling bracht: 1-1. 

Atikallah: 'Daar mogen we trots op zijn'
"We hebben als team laten zien dat we kunnen terugkomen van een achterstand", vertelde verdediger Rayan Atikallah na afloop. "Wij waren de betere partij en vooral in de eerste helft erg dominant. Met ons eigen spel kwamen we tot veel kansen en daar mogen we trots op zijn." Kasper Boogaard sloot zich aan bij die woorden. "In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we zo moesten doorgaan, want dan zou de goal vanzelf vallen. Het is knap dat we uiteindelijk die gelijkmaker nog forceren. We stonden met de juiste intenties met elkaar op het veld, maar zijn niet tevreden met het resultaat."

Hersteld van blessure
Voor Atikallah was het treffen met PSV zijn eerste officiële wedstrijd sinds hij herstelde van een maandenlange blessure. "Het was voor mij persoonlijk een mooie wedstrijd om weer in te mogen spelen. Ik heb de afgelopen weken al meegetraind met het team en wilde me vandaag weer laten gelden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - PSV 1-1 (0-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Rayan Atikallah (90. Jahlil Lioe-Anji), Mathijs Menu, Elijah Dijkstra (85. Nick Tuijn); Kasper Boogaard (85. Bohdan Budko), Rio Robbemond, Lev Lenssen (90. Elias Hazir); Jasper Hartog, Yoël van den Ban (60. Gabriel Jongens), Julian Oerip. 

Scoreverloop: 63. Van Duiven 0-1, 90+5. Robbemond 1-1.