AZ Onder 17 klopt Excelsior

Gepubliceerd op 13 oktober 18, 14:59
ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zaterdag een overwinning op Excelsior geboekt. Op het AFAS Trainingscomplex maakte de ploeg van trainer Kenneth Goudmijn het onnodig spannend, maar werd wel met 3-2 aan het langste eind getrokken.

De Alkmaarders waren in de brandende Zaanse zon van begin af aan de bovenliggende partij en kwamen via Soulaïman Allouch en Jonathan Mulder tot enkele prima kansen. Na een klein kwartier spelen was het alsnog raak. Jonathan Mendes Rodrigues (Excelsior) dacht uit te verdedigen, maar speelde de bal in de voeten bij Ricuenio Kewal. De buitenspeler schoot vervolgens van afstand loepzuiver in de winkelhaak.

Allouch
De voorsprong voor AZ was terecht, maar van korte duur. Bij de eerste Rotterdamse kans was het namelijk ook raak, Luuk Gijsbertsen maakte gelijk. De thuisploeg kon opnieuw beginnen en kwam in de zoektocht naar de 2-1 met moeite tot kansen. Caine Cairo was als enige dicht bij, alvorens AZ op slag van rust toch weer de voorsprong te pakken had. Allouch rondde af na een overstapje van Yusuf Barasi.

Paal
Kort na rust vergrootte Kewal de voorsprong, waarna er kansen waren om verder weg te lopen. Luca Vaglica schoot naast en even later rakelings over. De zege leek tegelijkertijd niet in gevaar te komen, totdat in de slotfase Zico Buurmeester geblesseerd uitviel. Het spel lag een tijdje stil en na het hervatten schoot Mateja Bajunovic een vrije trap binnen: 3-2. Vaglica raakte vervolgens de paal, waarna Serano Seymor namens de Rotterdammers nog heel dicht bij de 3-3 was. De gelijkmaker bleef AZ echter bespaard.

Goudmijn: ‘Leerzaam dit soort momenten te ervaren’
“Een verdiende zege met bij vlagen goed veldspel”, was het oordeel van Goudmijn. “We moeten het alleen veel sneller afmaken. Het is natuurlijk geen onwil dat dit niet lukt, maar het is wel een leerproces om een wedstrijd vroegtijdig dood te maken als je zoveel beter bent. Nu lieten we de tegenstander in leven en waren wij na het uitvallen van Zico de weg kwijt. Dan valt de 3-2 en bijna ook nog de 3-3. Onnodig dat het zo ver komt, maar ook erg leerzaam om dit soort momenten te ervaren.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 – Excelsior 3-2 (2-1)

Opstelling AZ: Sem Westerveld; Noah de Waal, Jorn Berkhout, Misha Engel, Rio Hillen; Soulaïman Allouch (76. Ersin Sigmaz), Zico Buurmeester (Aurélien Mambo-Kwamungu), Jonathan Mulder (48. Luca Vaglica); Ricuenio Kewal, Yusuf Barasi (68. Jaden Montnor), Caine Cairo (61. Aaron Menelik).

Scoreverloop: 13. Kewal 1-0, 17. Gijsbertsen 1-1, 39. Allouch 2-1, 45. Kewal 3-1, 80+5. Bajunovic 3-2.