AZ Onder 17 klopt Heerenveen

AZ Onder 17 klopt Heerenveen

Gepubliceerd op 08 december 18, 16:47

ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zaterdag zonder groots te spelen sc Heerenveen van zich afgeschud. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn kwam voor rust niet tot scoren en maakte in het tweede bedrijf het verschil: 2-0.

De start van de wedstrijd was hoopvol met al na dertig seconden een uithaal van Luca Vaglica, die weg gestompt door Jaimy Kroesen. Later sloeg de Heerenveen-keeper ook een schot van Tiago Cukur uit de hoek en zag hij AZ verder voornamelijk gevaar stichten met pogingen van afstand. Rio Hillen, Soulaïman Allouch en Ersin Sigmaz probeerden het, maar troffen net geen doel.

Defensie
In de laatste twintig minuten voor rust gebeurde er nog weinig, mede dankzij de Alkmaarse defensie. Die gaf weinig weg en de bezoekers waren nog het dichtst bij een goal via AZ'er Kian Fitz-Jim, die de bal net naast zijn eigen doel joeg. Aan de overzijde kwam Cukur nog een teenlengte tekort om een voorzet van Allouch af te ronden.

Gastheren slaan toe
Na de vruchteloze zoektocht naar goals in het eerste bedrijf werd na rust al snel de ban gebroken. Een schot van Sigmaz werd nog gekeerd door Kroesen, maar Cukur schoof in de rebound alsnog binnen. Heerenveen drong hierna in een korte fase aan, maar juist op dat punt sloegen de gastheren opnieuw toe. Ricuenio Kewal omspeelde de keeper en tikte de 2-0 binnen.

Goudmijn: 'Verdedigend aardig voor elkaar'
"Dit was niet onze beste wedstrijd", zag Goudmijn. "Maar het was goed genoeg om hem winnend af te sluiten. Het is in ieder geval positief om te zien dat wij weer eens in staat zijn achterin de nul te houden. Verdedigend hadden wij het aardig voor elkaar. Aan de overzijde creëerden wij wel goede kansen, maar we verzuimden ze te vaak te benutten."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - sc Heerenveen Onder 17 2-0 (0-0)

Opstelling AZ: Sem Westerveld; Rivano Stacie (41. Noah de Waal), Jorn Berkhout, Rio Hillen, Ersin Sigmaz; Luca Vaglica, Kian Fitz-Jim, Soulaïman Allouch; Ricuenio Kewal (71. Jaden Montnor), Tiago Cukur, Caine Cairo (64. Aurélien Mambo-Kwamungu).

Scoreverloop: 46. Cukur 1-0, 70. Kewal 2-0.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

2
Onder 17 Najaar - 2020 - 2021
AZ - sc Heerenveen
zaterdag 8 dec 2018, 15:00
Wedstrijd informatie
0