AZ Onder 17 knokt zich naar punt

AZ Onder 17 knokt zich naar punt

Gepubliceerd op 23 november 19, 16:56

ZAANSTAD- AZ Onder 17 boog in de vorige speelronde een 2-0 achterstand om in een 4-2 zege. Ook zaterdag toonde de ploeg van trainer Kenneth Goudmijn aan over veerkracht te beschikken, al leidde dat nu niet tot een zege: 2-2 tegen Vitesse.

Via Levi de Wilde kreeg AZ al vroeg een forse kans, maar de score werd in de achttiende minuut geopend door Vitesse. Nadat de paal werd geraakt redde Gijs van Schouten nog knap op de rebound, maar de afvallende bal werd alsnog binnen geschoten door Espen van Ee.

Op de stip
Ondanks mogelijkheden voor Abdu Kader Touré en Myron van Brederode stond het bij rust nog steeds 0-1. Vroeg in de tweede helft ging de bal vervolgens op de stip na hands van Wouter Goes en verdubbelde Gallio Esajas de Arnhemse voorsprong.

Op zoek
AZ weigerde na de 0-2 het koppie te laten hangen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Nick Koster en Levi de Wilde stuitten op de boomlange keeper Nigel van Haveren en ook Nick Twisk was dicht bij, maar schoot net naast.

Postma
Een kwartier was de 1-2 toch een feit. De Wilde schoot binnen. Van Brederode kreeg hierna een enorme kans en invaller Ernest Poku kopte naast, waarna diep in blessuretijd viel alsnog de dik verdiende gelijkmaker. Postma knikte raak uit een afgemeten voorzet van Twisk.

Postma: 'Heel lekkere goal'
"Na de 0-2 zei ik nog tegen Nick Twisk dat Vitesse eigenlijk niks te vertellen had", zei Postma over de comeback. "Het mag niet gebeuren dat je zo twee goals weggeeft, maar we hadden het gevoel dat we nog gingen scoren. We kregen veel kansen en uiteindelijk geeft Nick in blessuretijd een fantastische bal, waaruit ik raak kop. Ik scoor niet vaak. Om dan zo'n goal te maken voelt wel heel lekker."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - Vitesse Onder 17 2-2 (0-1)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Luuk Kluiters (60. Nigel Owusu), Wouter Goes, Loek Postma; Nick Twisk, Nick Koster (70. Damienus Reverson), Floris Quaedvlieg (80. Ernest Poku); Levi de Wilde, Abdu Kader Touré, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 18. Van Ee 0-1, 51. Esajas 0-2 (pen.), 74. De Wilde 1-2, 90+4. Postma 2-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch