AZ Onder 17 laat naar punt bij Ajax

AZ Onder 17 laat naar punt bij Ajax

Gepubliceerd op 17 november 18, 16:16

AMSTERDAM- AZ Onder 17 heeft zaterdag op de valreep een punt gepakt in de topper bij Ajax. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn keek op De Toekomst al vroeg tegen een achterstand aan, maar sleepte door een late goal van Zico Buurmeester een punt uit het vuur: 1-1.

In de openingsfase kreeg AZ direct een grote kans om de score te openen. Ricuenio Kewal had het vizier niet op scherp staan nadat Tiago Cukur hem met een diepe pass oog in oog met Ajax-goalie Calvin Raatsie zette. Een paar minuten later was het aan de overzijde wel raak. Devyne Rensch opende met een schot uit de rebound de score.

Mondjesmaat

Het duel kwam na een lastige fase meer in balans en AZ rook naarmate de eerste helft vorderde weer meer kansen om gevaarlijk te worden. Dat lukte maar mondjesmaat tegen de ploeg met de minst gepasseerde defensie van de competitie. Voor het treffen van deze zaterdag kreeg Ajax pas één goal om de oren. Wel dook Caine Cairo voor rust nog eens gevaarlijk op voor Raatsie, maar halverwege stond alleen de goal van de thuisploeg op het scorebord.

Slotoffensief
In het tweede bedrijf was Ajax in het tweede bedrijf een aantal keer dicht bij 2-0. Zo kopte Rensch op de lat en verrichtte Sem Westerveld enkele goede reddingen. AZ herpakte zich in de laatste tien minuten en perste er een succesvol slotoffensief uit. Luca Vaglica zag zijn inzet nog naast getikt worden door Raatsie, in de minuut was het alsnog raak. Uit een vrije trap van Noah de Waal kopte Jorn Berkhout door en gaf Zico Buurmeester het laatste zetje: 1-1.

Goudmijn: ‘Onszelf beloond’
“Dit was in deze leeftijdscategorie een wedstrijd van het hoogste niveau in Nederland”, zag Goudmijn. “Daarin was het spel soms niet goed, maar ik heb ook sterke momenten gezien. Het zijn twee ploegen met veel kwaliteiten die aantoonden aan elkaar gewaagd te zijn, waarbij wij al vroeg op voorsprong hadden moeten komen en na rust aanvankelijk niet goed speelden. De ploeg verdient echter een groot compliment voor hoe we in de slotfase één op één spelen en blijven jagen op de goal. Daarvoor hebben we onszelf uiteindelijk beloond met de gelijkmaker.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 17 - AZ Onder 1-1 (1-0)

Opstelling AZ: Sem Westerveld; Noah de Waal, Jorn Berkhout, Rio Hillen (63. Luca Vaglica), Rivano Stacie; Kian Fitz-Jim, Soulaïman Allouch (78. Jonathan Mulder), Zico Buurmeester; Ricuenio Kewal, Tiago Cukur (41. Yusuf Barasi), Caine Cairo.

Scoreverloop:
 9. Rensch 1-0, 80. Buurmeester 1-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch