AZ Onder 17 langs PEC Zwolle

Gepubliceerd op 06 oktober 18, 16:42
ZAANSTAD- Het treffen tussen AZ Onder 17 en PEC Zwolle is zaterdag geëindigd in een 6-3 overwinning voor de Alkmaarders. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn kwam na een stroef begin op stoom en vermaakte het publiek met veel doelpunten.

De bezoekers begonnen scherp en kregen via Mike van Ekeren (paal) en Finn Kommer (rakelings over) grote kansen op de openingstreffer. Het waren echter de Alkmaarders die de score openden via de koelbloedige Ricuenio Kewal. De normaal in AZ Onder 16 spelende Yusuf Barasi luisterde zijn Onder 17-debuut hierna op met twee doelpunten, waardoor de thuisploeg met een 3-0 voorsprong ging rusten.

Wonderschone combinatie
Caine Cairo maakte na de onderbreking de vierde Alkmaarse treffer, waarna de bezoekers ook van zich lieten horen. AZ leed balverlies in de achterhoede en Kommer profiteerde hiervan: 4-1. De thuisploeg was echter niet van zijn stuk gebracht en produceerde met een wonderschone combinatie tussen Barasi, Cairo en tenslotte Kewal de 5-1. PEC deed met een benutte penalty van Chip Engels nog wat terug, waarna Cairo weer met een Alkmaars antwoord kwam. Zwollenaar Rik Koelewijn bepaalde de eindstand op 6-3.

Goudmijn: 'Meer dan verdiende overwinning'
"Er gebeurde voor het publiek heel veel in deze wedstrijd", vertelde Goudmijn. "We begonnen stroef, maar zijn na de 1-0 niet echt meer in de problemen gekomen. We hadden zelf meer doelpunten moeten maken en kregen de tegengoals wat makkelijk tegen, maar het was een meer dan verdiende overwinning. Het was niet altijd heel goed wat we lieten zien, toch is het knap wat de jongens op de mat hebben gelegd. We scoren namelijk gewoon zes keer."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - PEC Zwolle Onder 17 6-3 (3-0)


Opstelling AZ: Ischa Bouwman; Noah de Waal, Jorn Berkhout, Misha Engel, Ersin Sigmaz; Zico Buurmeester, Soulaïman Allouch (59. Luca Vaglica), Jonathan Mulder (69. Aurélien Mambo-Kwamungu); Ricuenio Kewal, Yusuf Barasi (59. Jaden Montnor), Caine Cairo.

Scoreverloop: 18. Kewal 1-0, 20. Barasi 2-0, 33. Barasi 3-0, 57. Cairo 4-0, 59. Kommer 4-1, 64. Kewal 5-1, 65. Chip Engels 5-2, 73. Cairo 6-2, 75. Koelewijn 6-3.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch