AZ Onder 17 lijdt onnodig verlies

Gepubliceerd op 26 oktober 13, 15:11
ALKMAAR- AZ Onder 17 is zaterdag tegen een onnodig verlies opgelopen bij sc Heerenveen B1. De ploeg van trainer Michael Buskermolen was het groot deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar verloor dankzij twee knullige tegendoelpunten met 2-0 in Friesland.

"Als je puur kijkt naar de kansen en het vertoonde spel, is deze nederlaag niet terecht", vond Buskermolen na afloop van het verloren duel. "Natuurlijk hadden wij dingen beter kunnen doen, maar ik ben tevreden over het spel en over de intentie die de jongens lieten zien."

Kansen
Onder 17 kwam in de eerste helft eigenlijk ook niet in de problemen tegen sc Heerenveen. De Friezen gaven hoog druk, maar de AZ-talenten waren goed in staat daar onder vandaan te voetballen. "We krijgen vier goede kansen, maar vergeten te scoren", legde de coach uit. De tegenstander was halverwege het eerste bedrijf wel trefzeker. Een ongelukkig moment in de Alkmaarse zestien werd direct afgestrafd.

Wind
Door het goede spel in de eerste helft kwam Onder 17 vol frisse moed uit de kleedkamer. De Alkmaarders kregen echter al snel een nieuwe tegenslag te verwerken. Een door de Friezen weggewerkte bal leek uit te gaan, maar bleef door de wind binnen de lijnen. sc Heerenveen reageerde allerter en kwam zo direct na de rust op een 2-0 voorsprong.

Tevreden
Ondanks een aantal goede kansen lukte het de Alkmaarders niet om de achterstand in het vervolg van de wedstrijd recht te buigen. "Die kansen moeten er toch in om aanspraak te maken op de overwinning", keek Buskermolen terug. "Afgezien van een mindere fase in de tweede helft waarin we te veel met de stand bezig waren, ben ik verder tevreden over het vertoonde spel."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sc Heerenveen B1 - AZ Onder 17 2-0 (1-0)

Opstelling AZ Onder 17:
Abdel Elouzzane; Kaan Karabakal, Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker (54. Vincent Regeling), Danny Muhl; Guus Til, Mees Hoedemakers (60. Daan Boerlage), Viktor Karl Einarsson; Salim Mansouri, Jan-Willem Tesselaar (54. Michael Breij), Bilali Mohamed.

Scoreverloop: 22. 1-0, 42. 2-0.