AZ Onder 17 naar kwartfinales beker

AZ Onder 17 naar kwartfinales beker

Gepubliceerd op 09 februari 19, 16:13

ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zaterdag met moeite de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn kwam op het AFAS Trainingscomplex tegen sc Heerenveen op achterstand, maar boog deze om in een 2-1 overwinning. 

AZ nam direct het heft in handen en zorgde meermaals voor doelgevaar. Zo was Tiago Cukur twee keer dicht bij een treffer, zag Luca Vaglica zijn afstandsschot net over gaan en schoot Ricuenio Kewal voorlangs.

Volleren
Na de onderbreking lieten de Friezen van zich horen toen Djenahro Nunumete van dichtbij op Sem Westerveld schoot. De keeper was tien minuten later kansloos toen Couhib Driouech de openingstreffer voor zijn rekening nam. AZ kwam echter al snel langszij toen Cukur een strafschop verzilverde en kwam in overtal te staan toen Driouech rood kreeg. Vijf minuten later bepaalde Vaglica de eindstand op 2-1 toen hij een voorzet van Caine Cairo fraai tegen de touwen volleerde.

Goudmijn: ‘Niet ons niveau gehaald’
“We hebben een goed resultaat behaald in een slechte wedstrijd”, oordeelde Goudmijn. “Er zijn een aantal positieve punten uit te halen. Zo is het mooi dat Luca na een zware blessure zijn eerste goal maakt en zijn we door naar de volgende ronde. Maar we hebben niet ons niveau gehaald en dat moet echt beter.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 – sc Heerenveen Onder 17 2-1 (0-0)

Achtste finale KNVB Beker

Opstelling AZ: Sem Westerveld; Noah de Waal, Jorn Berkhout (41. Ersin Sigmaz), Misha Engel, Rivano Stacie; Jonathan Mulder (48. Aurélien Mambo-Kwamungu), Luca Vaglica, Aaron Menelik (67. Nick Twisk); Ricuenio Kewal, Tiago Cukur, Caine Cairo.

Scoreverloop: 55. Driouech 0-1, 58. Cukur 1-1 (pen.), 67. Vaglica 2-1.

Rode kaart: 63. Driouech (sc Heerenveen).

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

Wedstrijd

2
B1033 Jeugdcup Onder 17 1/8 finales
AZ - sc Heerenveen
zaterdag 9 feb 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
1