AZ Onder 17 naar late winst op NEC

Gepubliceerd op 03 november 18, 16:43
ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zaterdag een late overwinning geboekt op NEC. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn gaf op het AFAS Trainingscomplex twee keer een voorsprong uit handen, maar werkte zichzelf in extremis naar drie punten: 3-2.

De thuisploeg kwam met fris voetbal uit de startblokken en kreeg een paar kansen via Zico Buurmeester, Caine Cairo en Noah de Waal. Het was echter Tunahan Tasci die bij de eerste NEC-aanval direct het net vond. Kort daarna was het zelfs bijna 0-2, maar verdediger Jorn Berkhout bracht vlak voor de doellijn redding.

Cairo
AZ herpakte zich snel en kwam door een prachtige krul in de verre hoek van Cairo op gelijke hoogte. Tot het rustsignaal waren er vervolgens een aantal kansen voor beide teams, waarna AZ in de beginfase van de tweede helft iets meer het initiatief nam. Het resulteerde in de 2-1, wederom deed Cairo het net bollen.

Penalty
Het betekende nog allerminst dat de wedstrijd gespeeld was, bleek wel toen NEC in één aanval twee keer de paal raakte. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor de Nijmegenaren. Teije Leenders kreeg te veel vrijheid en schoot de 2-2 binnen. In de slotfase kon het vervolgens beide kanten op vallen, maar was het een actie van Ricuenio Kewal in de laatste minuut die een Alkmaarse zege inluidde. De invaller werd gevloerd, waarna Yusuf Barasi de toegekende penalty hard en zuiver binnen schoot.

Goudmijn: 'Goed staande gehouden'
"Wij hebben niet super goed gespeeld, maar in mijn ogen wel terecht gewonnen", analyseerde Goudmijn het duel op Zaanse bodem. "In sommige fases waren we slordig, maar we zijn er al met al wel in geslaagd een goede tegenstander de wil op te leggen. NEC maakte een sterke indruk, wij hielden ons met drie Onder 16-jongens goed staande."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - NEC Onder 17 3-2 (1-1)


Opstelling AZ: Ischa Bouwman; Noah de Waal, Jorn Berkhout, Rio Hillen, Rivano Stacie; Kian Fitz-Jim, Zico Buurmeester (41. Aurélien Mambo-Kwamungu), Jonathan Mulder (41. Luca Vaglica); Caine Cairo, Tiago Cukur (68. Ricuenio Kewal), Yusuf Barasi.

Scoreverloop: 17. Tasci 0-1, 22. Cairo 1-1, 45. Cairo 2-1, 65. Leenders 2-2, 80 Barasi 3-2 (pen.).

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch