AZ Onder 17 onderuit bij PSV

AZ Onder 17 onderuit bij PSV

Gepubliceerd op 02 november 19, 15:55

EINDHOVEN- AZ Onder 17 heeft zaterdag een nederlaag geleden bij PSV. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn ging nog met een gelijke stand aan de thee, maar verloor op De Herdgang met 3-0.

Nadat in het eerste bedrijf niet was gescoord, sloeg de thuisploeg direct na rust toe. Iggy Houben opende de score. AZ ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en had het betere van het spel, maar kwam slechts mondjesmaat tot kansen. Via Naïm Matoug en Ibrahim Berete liep PSV in de slotminuten nog uit naar 3-0.

Goudmijn: 'Adequater worden'
"Wij speelden de hele tweede helft beter voetbal, maar dat resulteerde niet in kansen", zag Goudmijn. "Bovendien maakten wij vaak verkeerde keuzes aan de bal, waarvan PSV op de counter gretig profiteerde. Deze nederlaag is geflatteerd, maar wij moeten zelf vooral ook veel effectiever worden, adequater aan de bal en het spel vaker simpel houden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 17 - AZ Onder 17 3-0 (0-0)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Jari van der Lippe (75. Floris Quaedvlieg), Luuk Kluiters, Loek Postma (77. Thijs Reuvers); Nick Twisk, Yusuf Barasi, Fedde de Jong (68. Wouter Goes); Levi de Wilde (87. Damienus Reverson), Mexx Meerdink (67. Nick Koster), Myron van Brederode.

Scoreverloop: 47. Houben 1-0, 87. Matoug 2-0, 90.  Berete 3-0.