AZ Onder 17 pakt overtuigende winst

Gepubliceerd op 07 december 13, 18:00
ALKMAAR- AZ Onder 17 zit duidelijk weer in het juiste ritme. De ruime 6-1 zege tegen Roda JC B1 was reeds de derde opeenvolgende. Al was het resultaat een stuk overtuigender dan het spel, dat nog voldoende ruimte voor progressie biedt.

De score doet wellicht anders vermoeden, maar het was in eerste instantie niet bepaald een makkelijke zege voor AZ Onder 17. Daarvoor was het spel wat te stroef en deden de Alkmaarse talenten het wat zuinig aan met de kansen.

Breij
De vroege 1-0 was lange tijd typerend voor de wedstrijd. Een goede inspeelpass van Mees Hoedemakers kwam na wat gehannes tussen Bilali Mohamed en een verdediger pardoes voor de voeten van Michael Breij, die – dat dan weer wel – keurig afwerkte.

Mansouri
Die tussenstand leek, door het uitblijven van echte kansen, lang op weg om ook de ruststand te worden. Tot in de slotfase van de eerste helft vanuit het niets zomaar de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom vielen. Salim Mansouri vond met een prachtige plaatsbal de verre hoek en Breij gooide dan weer een knappe dribbel uit zijn voeten.

Hoedemakers
Koesterden de Limburgers nog een beetje hoop dan werd dit meteen na de rust aan gruzelementen geschoten door Hoedemakers. De middenvelder reageerde alert op een pass van Daan Boerlage en knalde vervolgens kiezelhard in de kruising. Ietwat onverwacht reageerden de bezoekers nog wel met een opportunistische tegentreffer, het bracht de zege geenszins meer in gevaar.

Tesselaar
Sterker nog, Roda JC B1 gaf op defensief vlak zoveel ruimte weg dat doelpunten niet konden uitblijven. AZ Onder 17 sprong hier vooralsnog te laconiek mee om, waardoor het nog even duurde aleer de verwachtingen hieromtrent konden worden ingelost. Uiteindelijk maakten de invallers in de slotminuten het verschil. Jan-Willem Tesselaar bediende eerst Victor Einarsson en had nadien ook nog een goede steekbal in huis op Stefan Smal.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 – Roda JC B1 6-1 (3-0)

Opstelling AZ Onder 17:
Joey Roggeveen, Kaan Karabakal, Vincent Regeling, Samuel Brobbey, Danny Muhl, Daan Boerlage (52. Guus Til), Michael Breij (64. Stefan Smal), Mees Hoedemakers, Bilali Mohamed (52. Jan-Willem Tesselaar), Jeremy Helmer (64. Victor Einarsson), Salim Mansouri.

Scoreverloop: 11. Breij 1-0, 35. Mansouri 2-0, 40. Breij 3-0. 44. Hoedemakers 4-0, 59. Lucassen 4-1, 76. Einarsson 5-1, 78. Smal 6-1.