Winnend AZ Onder 17 scoort vier keer tegen ADO

Winnend AZ Onder 17 scoort vier keer tegen ADO

Gepubliceerd op 26 november 22, 15:08

DEN HAAG- AZ Onder 17 heeft zaterdag andermaal een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap van de najaarscompetitie. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam op bezoek bij ADO Den Haag vroeg op achterstand, maar won uiteindelijk met ruime cijfers: 1-4. 

Op Sportpark De Aftrap kwamen de Hagenezen in de twaalfde minuut aan de leiding. De bezoekers moesten zodoende al snel in de achtervolging en kwamen tot meerdere kansen. In de 37e minuut leverde dat de gelijkmaker op toen Rio Robbemond een hoekschop tegen de touwen knikte. 

Snoeihard
Na de pauze herstelde AZ de opgelopen schade helemaal. In de 57e minuut zette Jesper Zwart de stand op 1-2, waarna Gabriel Jongens er niet veel later 1-3 van maakte. Ook bij die goal was rechtsachter Zwart betrokken met een teruggetrokken voorzet, waaruit Jongens vervolgens in de kruising schoot. De spits was ook goed voor het slotakkoord. Nadat de bal in het Haagse strafschopgebied bleef hangen gebruikte hij in een duel goed zijn lichaam om tot een schot te komen: 1-4. 

Menu: 'Snel weer kunnen omdraaien'
"We begonnen een beetje slordig", zag linksback Mathijs Menu. "Daardoor kwamen we op achterstand, maar dat hebben we snel weer kunnen omdraaien. Na die tegengoal hebben we eigenlijk niet veel meer weggegeven. We hadden het goed op orde en ADO kon niets meer creëren." 

Robbemond: 'Genieten'
Middenvelder Robbemond vond dat de door AZ geleverde energie daarin een grote rol speelde. "We hadden een goede focus en bleven als team gaan. Ook toen er nieuwe spelers werden ingebracht bleef ons tempo hetzelfde, waardoor iedereen bijdroeg aan de overwinning. We leggen weer goed voetbal op de mat en dat is echt genieten."

Winterkampioen
Volgende week kan AZ in eigen huis winterkampioen worden. Op het AFAS Trainingscomplex is PSV dan om 12:30 uur de tegenstander.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag - AZ Onder 17 1-4 (1-1)

Opstelling AZ: Jur Schipper; Jesper Zwart (85. Roman Schoonhoven), Rayan Atikallah, Jeen Haanstra (72. Nick Tuijn), Mathijs Menu (72. Jahlil Lioe-Anji); Elias Hazir (72. Timothy Strok), Rio Robbemond, Lev Lenssen (57. Julian Oerip); Jasper Hartog, Gabriel Jongens (72. Deacon van der Klaauw), Wassim Bouziane. 

Scoreverloop: 12. ADO Den Haag 1-0, 37. Robbemond 1-1, 57. Zwart 1-2, 59. Jongens 1-3, 72. Jongens 1-4.