AZ Onder 17 speelt gelijk in Arnhem

Gepubliceerd op 09 november 13, 15:34
ALKMAAR- AZ Onder 17 is er zaterdag niet in geslaagd te winnen op bezoek bij Vitesse B1. Een rommelige wedstrijd die alle kanten op ging eindigde dankzij een doelpunt van Bilali Mohamed en goed keeperswerk van Abdel Elouazzane in 1-1.

"Het was een echte B-Juniorenwedstrijd", blikte trainer Michael Buskermolen na afloop van het duel terug. "Het leek af en toe wel tafeltennis, zo snel ging het heen en weer. Ik kan niet zeggen dat de spelers geen energie in hun spel hebben gelegd, maar het kon mij vandaag niet bekoren", was de trainer kritisch.

Opportunistisch
Onder 17 trof met Vitesse een team dat veel duels speelde en de lange bal hanteerde. Het lukte de AZ-talenten niet om daar verzorgd positiespel tegenover te zetten, in plaats daarvan ging de ploeg te veel mee in het opportunistische spel van de tegenstander. "In de eerste helft lukte het bij momenten nog wel om tussen de linies door te spelen, maar toch werd er nog te veel de diepte gezocht, waardoor het spel nooit rustig werd", vond Buskermolen.

Elouazzane
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Een kwartier na rust was het Onder 17 dat de score opende. Een goede combinatie tussen Guus Til en Salim Mansouri eindigde in een goede voorzet van laatstgenoemde. Mohamed rondde vervolgens keurig af. Niet veel later stond het alweer gelijk. In de slotfase kreeg Vitesse de beste kansen, maar goed keeperswerk van Elouazzane voorkwam dat de Alkmaarders andermaal verloren.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse B1 - AZ Onder 17 1-1 (0-0)

Opstelling AZ Onder 17:
Joey Roggeveen (53. Abdel Elouazzane); Vincent Regeling, Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker, Danny Muhl; Daan Boerlage, Guus Til (61. Mees Hoedemakers), Viktor Einarsson (73. Jan-Willem Tesselaar); Salim Mansouri (67. Stefan Smal), Bilali Mohamed, Michael Breij.

Scoreverloop: 53. Mohamed 0-1, 61. 1-1.