AZ Onder 17 start met zege op NEC

AZ Onder 17 start met zege op NEC

Gepubliceerd op 07 september 19, 16:58

ZAANSTAD- AZ Onder 17 is de competitie gestart met een overwinning op NEC. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn zocht lange tijd tevergeefs naar de openingsgoal, maar vond deze uiteindelijk toch: 1-0 zege.

Na iets meer dan een minuut moest Daniël Deen al in actie komen, toen hij een afstandsschot van Justin Jonathan over tikte. De AZ-keeper beleefde echter een relatief rustige middag. De strijd werd voornamelijk uitgevochten op de helft van NEC.

Over getikt
AZ had het heft in handen en viel aan, maar kwam slechts mondjesmaat tot kansen. Het grootste gevaar kwam voor rust van Yusuf Barasi, die zijn afstandsschot over getikt zag worden door Robin Roefs. Ook een poging van Levi de Wilde ging net over.

Afgekeurd
De tweede helft begon zoals de eerste: met een NEC-kans. Deen hield Kas de Wit van scoren af. Daarna was het woord weer aan AZ, dat meer kansen kreeg. Een schot van Mexx Meerdink schampte de paal, een vrije trap van Floris Quaedvlieg ging net over en een goal van Fedde de Jong werd afgekeurd voor buitenspel.

Meerdink
Kort na De Jongs afgekeurde treffer kon AZ alsnog juichen. De van De Graafschap overgekomen Meerdink schoot bij zijn officiële debuut een vrije trap binnen. Meerdink en ook invaller Bayron Strijdonck waren nog dicht bij 2-0, terwijl NEC in blessuretijd aan de gelijkmaker rook. Tot opluchting van de Alkmaarders bleef de 1-1 uit.

Van Aken: 'Gestreden tot het eind'
"We hebben gestreden tot het eind", zag Jurre van Aken, een van de vijf AZ'ers in de voorselectie van Oranje Onder 17. "Dat was ook nodig, want het verschil was maar één goal. Wij hadden dan ook meer moeten scoren, in de laatste fase kunnen we meer energie leveren. Maar het is lekker dat we ons eerste competitieduel winnen."

Goudmijn: 'Terecht gewonnen'
Goudmijn sloot zich aan bij de woorden van zijn rechtervleugelverdediger. "In de eindfase was het soms inderdaad slordig; wij moeten beter met onze kansen omgaan. Toch ben ik al met al tevreden. Dit was een prima wedstrijd van onze kant en we hebben terecht gewonnen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - NEC Onder 17 1-0 (0-0)

Opstelling AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken, Ovando Hoever, Jari van der Lippe, Thijs Reuvers; Nick Twisk, Fedde de Jong (74. Nick Koster), Floris Quaedvlieg; Levi de Wilde (87. Bayron Strijdonck), Yusuf Barasi (46. Mexx Meerdink), Myron van Brederode.

Scoreverloop: 69. Meerdink 1-0.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 17 competitie
AZ - NEC
zaterdag 7 sep 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
0