AZ Onder 17 uitgeschakeld in beker

AZ Onder 17 uitgeschakeld in beker

Gepubliceerd op 21 mei 22, 13:49

UTRECHT- AZ Onder 17 is zaterdag uitgeschakeld in de KNVB Beker. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in de kwartfinale tegen FC Utrecht in de eerste helft al op een ruime achterstand en slaagde er na rust niet in de stand om te buigen: 3-0. 

Het eerste bedrijf was al beslissend voor de wedstrijd. De Domstedelingen openden in de achttiende minuut de score en maakten er in de 36e minuut ook 2-0 van. Op slag van rust sloeg de ploeg nogmaals toe, waardoor AZ met een 3-0 achterstand de kleedkamer opzocht. 

Nauwkeurigheid
In de tweede helft liet AZ een ander gezicht zien. Het spel was dynamischer, de intensiteit hoger en er werd meer druk op de bal gegeven. Ook kwamen de Alkmaarders geregeld bij het doel van Utrecht, maar ontbrak het aan nauwkeurigheid en werden er foute of ongelukkige keuzes gemaakt. Er werd niet meer gescoord, waardoor het bekeravontuur van AZ ten einde kwam. 

Van Zijtveld: 'Eigen fouten'
"Door eigen fouten geven we de wedstrijd in de eerste helft al weg", vertelde Van Zijtveld. "Utrecht kreeg daardoor de kans drie goals te maken. Na rust voetballen we wel zoals we dat bij AZ willen en spelen we veel op de helft van de tegenstander. Ondanks dat we een aantal kansen creëren komen we niet tot doelpunten."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ Onder 17 3-0 (3-0)
Kwartfinale KNVB Beker

Opstelling: Arouna Kabba; Jereno van Gom, Diede van Schouwenburg, Mardoché Hiddinga, Jeremiah Esajas (82. Gabriel Jongens); Lev Lenssen (65. Mathijs Menu), Erald Krasniqi (82. Rio Robbemond), Adam Ait Ali Oulhaj; Anthony Smits, Nelson Egah, Jayen Gerold (65. Wassim Bouziane). 

Scoreverloop: 18. FC Utrecht 1-0, 36. FC Utrecht 2-0, 44. FC Utrecht 3-0.