AZ Onder 17 verliest in Eindhoven

AZ Onder 17 verliest in Eindhoven

Gepubliceerd op 20 november 21, 14:23

EINDHOVEN- Het AZ Onder 17 van trainer Michael van Zijtveld heeft zaterdag verloren van PSV. Op De Herdgang kwamen de Eindhovenaren voor rust op een 2-0 voorsprong. In de slotfase maakte AZ de aansluitingstreffer, maar de punten bleven in de lichtstad: 2-1. 

Het treffen in Eindhoven ging tussen de nummers één (PSV) en twee (AZ) van de najaarscompetitie. De thuisploeg - dat voorafgaand aan de wedstrijd drie punten meer had - opende in de zevende minuut de score. Emir Bars was namens PSV trefzeker. 

Trekker overhalen
Kort voor de pauze verdubbelden de Brabanders de score en opnieuw was het Bars die de trekker overhaalde. AZ ging zodoende met een 2-0 achterstand de rust in, waardoor er werk aan de winkel was. 

Goal Addai
In de tweede helft liet AZ een ander gezicht zien. De ploeg had meer controle en kreeg kansen om het tij te keren. In de 82e minuut leverde dat de aansluitingstreffer op toen een uithaal van Jayden Addai doel trof. Verder dan dat kwamen de Alkmaarders echter niet, waardoor de topper verloren ging. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV - AZ Onder 17 2-1 (2-0)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Jereno van Gom, Jesse Buurmeester, Joeri Oud, Jeremiah Esajas (66. Mardoché Hiddinga); Ilias Splinter, Teun Gijselhart, Enoch Mastoras; Anthony Smits, Nelson Egah (66. Kees Smit), Jayden Addai. 

Scoreverloop: 7. Bars 1-0, 38. Bars 2-0, 82. Addai 2-1.