AZ Onder 17 verliest van Feyenoord

AZ Onder 17 verliest van Feyenoord

Gepubliceerd op 05 oktober 19, 17:01

ZAANSTAD- AZ Onder 17 leed zaterdag een nederlaag tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn kwam vroeg op voorsprong, maar zag de bezoekers met de punten aan de haal gaan: 1-2.

De thuisploeg had slechts vijf minuten nodig om de score te openen. Nick Koster dook op in het strafschopgebied en schoof de bal langs doelman Devin Remie: 1-0. Mexx Meerdink was kort daarna dicht bij een tweede treffer, maar zijn volley ging net naast. Feyenoord werd hierna dreigender en kwam uit een vrije trap langszij.

Op de lat
Na de pauze zorgde Dylan Veenvliet voor een Rotterdamse voorsprong. Naarmate het eindsignaal in zicht kwam drong AZ steeds meer aan om een nieuwe gelijkmaker te forceren. De grootste kans kwam in de slotfase toen Koster uit een hoekschop op de lat kopte. Verder kwam de ploeg echter niet. 

Goudmijn: 'Meer in gezeten'
''Er had voor ons meer in gezeten'', vertelde Goudmijn. ''We begonnen sterk met een vroege treffer, maar zwakten daarna wat af. Daarmee gaven we Feyenoord de gelegenheid terug in de wedstrijd te komen. We hadden misschien nog wel een gelijkmaker verdiend, maar die viel helaas niet.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - Feyenoord Onder 17 1-2 (1-1)

Opstelling AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken, Loek Postma (78. Luuk Kluiters), Jari van der Lippe, Ovando Hoever; Nick Twisk, Nick Koster, Damienus Reverson (73. Levi de Wilde); Abdu Kader Touré, Mexx Meerdink (70. Thijs Reuvers), Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 5. Koster 1-0, 19. El Messaoui 1-1, 61. Veenvliet 1-2. 

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

2
Onder 17 Najaar - 2020 - 2021
AZ - Feyenoord
zaterdag 5 okt 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
1