AZ Onder 17 wint derby

AZ Onder 17 wint derby

Gepubliceerd op 28 september 19, 16:29

VOLENDAM- AZ Onder 17 heeft zaterdag een 1-3 zege op FC Volendam geboekt. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn maakte op een veld naast het Kras Stadion al voor rust het verschil in de Noord-Hollandse derby.

De Alkmaarders handen de overhand en braken halverwege het eerste bedrijf de ban. Nick Koster scoorde uit een voorzet van Abdu Kader Touré. Drie minuten later waren de rollen omgedraaid: nu fungeerde Koster als aangever en rondde Touré af.

Goede saves
Mede dankzij Gijs van Schouten hield AZ zelf voor rust de nul achterin vast. De keeper had twee goede saves in huis bij forse Volendamse kansen. Zo konden de bezoekers zelfs nog ruimer afstand nemen. Touré was wederom de afmaker. Hij kopte raak uit een voorzet van Myron van Brederode.

Goudmijn: 'Klasse'
Na rust miste AZ enkele kansen en deed Volendam iets terug. De zege kwam echter niet in gevaar. Goudmijn: "Knappe en terechte overwinning van de jongens. Veel dingen moeten en kunnen nog beter. Zo waren we in de tweede helft slordig. Maar er is hard gewerkt en echt voor de punten gestreden. Klasse gedaan, dit gaat de goede kant op."

AZ Onder 17 viert de openingsgoal. Foto: Wouter Koster


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 17 - AZ Onder 17 1-3 (0-3)

Basisopstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Loek Postma, Jari van der Lippe, Ovando Hoever; Nick Twisk, Floris Quaedvlieg, Damienus Reverson; Abdu Kader Touré, Nick Koster, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 23. Koster 0-1, 26. Touré 0-2, 39. Touré 0-3, 63. Van Schouten 1-3 (e.d.).

Wedstrijd

1
Onder 17 Najaar - 2020 - 2021
FC Volendam - AZ
zaterdag 28 sep 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
3