AZ Onder 17 wint Frans toptoernooi

AZ Onder 17 wint Frans toptoernooi

Gepubliceerd op 10 juni 19, 19:49

SAINT-ANDRÉ-LEZ-LILLE- AZ Onder 17 heeft het Tournoi International U17 Saint André lez Lille op de naam geschreven. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn bleef drie dagen lang ongeslagen en snelde maandag via Atlético Madrid en CSKA Moskou naar de cup.

In Noord-Frankrijk opende AZ Onder 17 met twee remises. Eerst werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen de Servische grootmacht Rode Ster Belgrado. Vervolgens voorkwam Ricuenio Kewal na een fraaie pass van Rivano Stacie een nederlaag tegen het in de eigen streek spelende Lille: 1-1.


Lens en Atlético
Op zondag wachtte RC Lens in de kwartfinale. Jonathan Mulder opende de score en Caine Cairo bepaalde na voorwerk van Myron van Brederode en Zico Buurmeester de eindstand op 2-0. Een dag later werd na strafschoppen ook met Atlético Madrid afgerekend.

Finale
In de finalewachtte CSKA Moskou. Ook de Russen hadden daarvoor een penaltyserie nodig; zij versloegen AS Monaco. Tegen AZ kwam het zover niet, want met twee goals van Cairo werd het verschil in reguliere speeltijd gemaakt.


Poulefase:
AZ - FK Rode Ster 0-0
AZ - LOSC Lille 1-1

Kwartfinale:
AZ - RC Lens 2-0

Halve finale:
AZ* - Atlético Madrid 0-0 *w.n.s.

Finale:
AZ - CSKA Moskou 2-0